×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Belföld

Kihirdette az államfő a közúti bírságok kifizetését egyszerűsítő törvényt

2021.12.02 - 13:20
Megosztás:
Kihirdette az államfő a közúti bírságok kifizetését egyszerűsítő törvényt
Kihirdette csütörtökön Klaus Iohannis államfő a közúti bírságok kifizetését egyszerűsítő törvénymódosítást. A jogszabály egyebek mellett előírja, hogy nem szükséges elküldeni a kifizetési bizonylatot a rendőrségnek.

A 2018/203-as törvény módosítását november 3-án fogadta el döntő házként a képviselőház. A szavazás előtti vitán a tervezet beterjesztője, Benedek Zakariás képviselő elmondta, a jogszabály szerint a bírságokat ezentúl egy külön erre a célra létrehozott bankszámlaszámra fizetheti be a gépjárművezető, így nem kell elküldenie a kifizetési bizonylatot a rendőrségnek, és az önkormányzatok is mentesülnek a büntetések behajtása alól.

A politikus szerint az önkormányzatok számára is nehézséget jelentett a büntetések behajtása, hiszen a költségvetés leosztásakor ezeket a be nem hajtott összegeket is felszámolják, így a be nem hajtott összegek értékével gyakorlatilag csökken az állami költségvetésből kapott támogatásuk. AGERPRES

Nyaraláskor nem árt figyelni, meghökkentő dolog miatt büntethetik a turistákat
Azok, akik Olaszországba, illetve Spanyolországba terveznek nyaralást idén nyáron, nem árt, ha figyelmesen választanak úticélt, ugyanis néhány településen meglepő, eddig megengedett dolgok miatt kaphatnak pénzbírságot — nem is keveset.
A Hám János Óvoda pindur-pandúrai
Közlekedésbiztonsági napot tartottak kedden a szatmárnémeti Hám János Óvodában. A rendőrség munkatársai játékos formában tanították a legalapvetőbb szabályokra a pindur-pandúrokat.
Növelni készül a kormány az útdíjfizetés elmulasztásáért kiszabható bírságot
Törvénytervezetet hagyott jóvá szombati ülésén a kormány az útdíjfizetés elmulasztásáért kiszabható bírság növeléséről.
Cookie