×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Kigyúltak az ünnepi fények

2022.11.29 - 20:25
Megosztás:
Kigyúltak az ünnepi fények
Szemkápráztató fényruhába öltözött Szatmárnémeti új központja, megnyílt a karácsonyi vásár, a forgatagban egy gombostűt sem lehetett leejteni — vidám, előkarácsonyi hangulat és dallamok szálltak a levegőben.

Hatalmas tömeg gyűlt össze kedden délután Szatmárnémeti új főterén s bár a legizgatottabbak természetesen a gyermekek voltak, türelmetlen kíváncsiságuk átragadt a felnőttekre is — akik elégedetten állapították meg, hogy a karácsonyi vásár  az ünnepi fényár nélkül is igencsak mutatós, köszönhetően egyrészt a faházikók színes „paravánjának”, amelyek valódi mesebeli házikókká varázsolták őket, másrészt a kézműves termékek gazdag felhozatalának. 

hirek/2022/november/4-10.jpg

Aztán elérkezett a várva várt pillanat és valóban szemkápráztató fényárba borult minden, kicsi és nagy azt sem tudta hová nézzen, mit is vegyen előbb szemügyre — a stilizált karácsonyfa előtt-körül, mint ahogy a fényfolyósokban is elkezdődött az ilyenkor szokásos fényképezkedés, percek alatt hatalmas sorok alakultak ki az ételeket – italokat árusító házikók előtt, de nem csak, hiszen sokan már első este vásárfiával akartak hazatérni.
A Mikulás vezette kisvonat megállás nélkül járt körbe – körbe, tele az örömtől sikkantgató, tapsikoló, kacagó gyermekekkel, nevetésük, a vidám zsibongás hangulatos karácsonyi dallamokkal keveredve szállt messze.

Szabó Kinga Mária 

Alakul a karácsonyi vásári helyszín
Kevesebb mint egy hét és kezdődik a karácsonyi vásár a szatmárnémeti új központban. A helyszínen már elkezdődött a pakolászás, a kedden kezdődő ünnepi forgatag jövő év január ötödikéig fog tartani.
Egyedi portékákat találnak a vásárban
Fényekkel és szeretettel tölthetjük meg szívünk a Szatmárnémeti Karácsonyi Vásáron, melynek idén a régi főtéren található park ad otthont.