×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Sport

Kieső otthonában játszik a VSK

2022.05.13 - 14:46
Megosztás:
Kieső otthonában játszik a VSK
A labdarúgó Liga 3 alsóházának nyolcadik fordulójában a biztos kieső Nagysomkúti Progresul vendége lesz a Szatmárnémeti VSK csapata. Csik legényei három pontra vannak a csoportelsőtől.

Az őszi idény végén, de a tavaszi szezon elején is még hátulról figyelte a Szatmárnémeti VSK a Nagysomkúti Progresul csapatát, és számolgatta, miként lehetne beérni a máramarosi alakulatot, hogy megszabaduljon a kieső helytől. Azonban szombaton már azt lesi Csik Tibor edző, hogyan csíphetné el az idény végére a csoport első helyét, amit – amúgy – teljes mértékben megérdemel idén az SZVSK. 
November 13-án ugyanis elképesztő sorozatot kezdett el a szatmári csapat, és az azóta lejátszott tizennégy meccs mindegyikén pontot szerzett. Kilenc győzelem és öt döntetlen a mérleg, amivel az SZVSK-nak már nincs oka izgulni.
Ezzel szemben a Progresul – amelynek november 6-án még hét pont előnye volt a szatmáriak előtt – most már biztos, hogy kiesik a Liga 3-ból az idény végén. A 10-es csoport alsóházának táblázatában ugyanis tizenöt pont a hátránya az előtte álló Kolozsvári CFR II mögött, a mai meccsel együtt pedig még három fordulót rendeznek a harmadosztályban. 
Csik Tibi legényei viszont komolyan veszik a mai ellenfelüket, hiszen három pont távolságra vannak a csoportelső Zilahi SCM mögött. Ledolgozható a hátrány, ráadásul a jövő héten éppen Szatmárnémetiben mérkőzésik meg egymással az SZVSK és a szilágysági csapat. Ehhez viszont előbb ma nyerni kell – a zilahiak odahaza játszanak a CFR II ellen. 
Az sem mellőzhető tény, hogy a rájátszás alsóházában az SZVSK a teljes mezőny legjobbja. Vagyis, a tíz csoportban csak a szatmári alakulatnak van 6 győzelme és 1 döntetlenje. 
A két csapat egymás elleni mérlegét tekintve a Progresul ebben az idényben nem tudta legyőzni az SZVSK-t. Az alapszakaszban, a nagysomkúti mérkőzés 0–0-s döntetlennel zárult, majd a szatmári visszavágót 2–0-ra nyerte meg az SZVSK. A rájátszás egy hónappal ezelőtti mérkőzésén, Szatmárnémetiben 2–1-re nyertek a piros-fehérek.
A szombati Progresul – SZVSK mérkőzés 18 órakor kezdődik a máramarosi település labdarúgópályáján.

LIGA 3, 10-ES CSOPORT, PLAYOUT, 8. FORDULÓ

Szombat, 18.00
CS Luceafărul Nagyvárad – Szilágysomlyói CS Sportul 2007 
Zilahi SCM – Kolozsvári FC CFR 1907 II
Nagysomkúti CS Progresul – Szatmárnémeti VSK

LIGA 3, 10-ES CSOPORT, PLAYOUT, 8. FORDULÓ

Szombat, 18.00
Félixfürdői CS Lotus – Dési ACS FC Someşul 
Nagybányai CS Minaur – Nagyváradi Atlétikai Club 1910

Augusztus 27-én rajtol majd a Liga 3 következő idénye
Három hónap nyári szünet vár a Liga 3-as csapatokra, akik ebben a hónapban befejezik, és a következő idényben is a harmadik vonalban folytatják szereplésüket.
Törött kéztőcsonttal első lett
Gergely Attila edző tanítványai is remekeltek az elmúlt hétvégén a Szatmárnémeti Judo Master SK által rendezett Szatmár Kupa nemzetközi korosztályos cselgáncsversenyen.
Egy pontra az első helytől
Zsinórban a tizenötödik mérkőzésén is veretlen maradt a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata. Az elmúlt hétvégén a Nagysomkúti Progresul otthonában nyert a Csik Tibor edző legénysége.
Cookie