×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Kiadvány a nagykárolyi nyomdászat kétszáz évéről

2021.09.25 - 13:03
Megosztás:
Kiadvány a nagykárolyi nyomdászat kétszáz évéről
A Károlyi-kastélyban mutatták be dr. Karácsonyi Károly biológus tudományos kutató könyvét, Fotó: Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ
Dr. Karácsonyi Károly A nagykárolyi nyomdászat kétszáz éve címmel megjelent kiadványát népes közönség előtt mutatták be csütörtök délután Nagykárolyban, a Károlyi-kastély lovagtermében.

A nagykárolyi könyvnyomtatás elmúlt kétszáz évét mutatja be a kiadvány, melynek összeállításán sokat dolgozott a szerző. Dr. Karácsonyi Károly biológus, tudományos kutató könyvét Dragoş Georgescu, a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ menedzsere, Kovács Jenő nagykárolyi polgármester és dr. Hágó Attila Nándor, a nagykárolyi múzeum részlegvezetője méltatták. Karácsonyi Károly megköszönte az érdeklődést, majd érdekes részleteket árult el a nagykárolyi könyvnyomtatás kezdetéről, valamint azokról a változásokról, amelyek a nyomdászat területén történtek az elmúlt kétszáz évben. A méltatók között volt Gheorghe Fechete pedagógus is. A könyvbemutató végén a szerző kérésnek eleget téve dedikálta a kiadványt.

SZFÚ

Könyvbemutatóval köszöntek el Simonfytól
Tegnap a Kölcsey főgimnáziumban mutatták be Simonfy József Danse macabre című verseskötetét. A kötetet Bagosi Ilona magyartanár mutatta be, Simonfynak az iskolához fűződő kapcsolatát Pataki Enikő méltatta. A Szamos Diákirodalmi Kör tagjai versösszeállítást adtak elő.
Könyvbemutató
Június 22-én, kedden 12 órától a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Szamos Diákirodalmi Kör szervezésében mutatják be Simonfy József Danse Macabrie című verseskötetét.
Pásztory kastélya, legendák udvara — a bazilita szerzetesre emlékeznek
Február 28-án Turvékonya századvégi szellemét és hangulatát szeretnék életre kelteni, felidézve a vidék híres bazilita szerzetesét a róla szóló könyv bemutatásával. A megemlékező misét követően a résztvevők megcsodálhatják a romos kastélyban kiállított képgyűjteményt, régi dokumentumokat és újságcikkeket melyekkel a szervezők Pásztory Árkád emléke előtt tisztelegnek.
Cookie