×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Kézműves foglalkozásokkal segítenek

2021.09.11 - 18:00
Megosztás:
Kézműves foglalkozásokkal segítenek
A Stea Egyesület projektjének elsődleges célja, hogy segítsen a hátrányos helyzetű fiataloknak beilleszkedni a társadalomba / Fotó: Facebook/Asociaţia Stea Page
A szatmárnémeti Stea Egyesület a Szatmár Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság (DJST SM) támogatásával terápiás jellegű kézműves foglalkozásokat szervez hátrányos helyzetű fiataloknak.

A szatmárnémeti Stea Egyesület 17 éve munkálkodik azon, hogy ezeknek a gyermekeknek segítséget nyújtson. A Stea Egyesület szakemberei különböző oktató jellegű foglalkozások, tevékenységek által mutatnak utat kedvezményezetteiknek. Meggyőződésük, hogy csupán a megfelelő oktatás által emelhetik ki a gyermekeket a nyomorból, megteremtve ezzel a lehetőséget számukra egy szebb jövő kialakítására.

A szatmárzsadányi fiatalok többsége nem rendelkezik semmilyen szakmai felkészültséggel, nem követnek egyetlen oktató jellegű vagy fejlesztő programot sem. Mindezek hiányában körükben igen gyakori a korai iskolaelhagyás, ennek következményeképpen pedig képtelenek fejlődni, és ami még rosszabb, képtelenek kilépni a nyomorból.

Éppen ezért a szatmári civil szervezet szeptember 6-án elindított és november 26-ig tartó projektje keretében szeretne segítséget nyújtani a szatmárzsadányi fiataloknak. A Szatmár Megyei Ifjúsági és Sportigazgatósággal (DJST SM) közösen a Stea Egyesület munkatársai tizenöt fiatalnak tartanak terápiás jellegű foglalkozásokat. A programok által az ezeken részt vevő, rendkívül hátrányos helyzetű, 14–35 év közötti fiataloknak megadatik a lehetőség, hogy tizenkét héten keresztül különböző kézműves foglalkozások megismerése által szakmailag fejlődjenek, megkönnyítve ezzel beilleszkedésüket a társadalomba. A program ideje alatt a kedvezményezettek munkáját és fejlődését szakemberek kísérik végig. A résztvevők megtanulhatják, hogyan végezhetnek el egy adott projektet, annak megtervezésétől egészen a bemutatásig. Az alkotásokat egészen novemberig kell elkészíteniük, majd egy közös kiértékelést követően be is mutathatják azokat egy kézműves vásár keretein belül, sőt, értékesíthetik is azokat.

További információk a projekttel kapcsolatban elérhetők telefonon (0743.174.169), e-mailben (asociatiastea@gmail.com), valamint az egyesület Facebook-oldalán (Asociaţia Stea Page).

Kallós András

Szatmári Termékek  Vására Nagykárolyban
Október 16–17-én Nagykárolyban, a kastélykertben nyitja meg kapuit húsz termelő részvételével a Szatmári Termékek Vására, melynek két napja alatt a nagykárolyiak a helyi gazdálkodók termése mellett a megye kézműveseinek szezonhoz illő alkotásaiból is válogathatnak.
Iskolakezdéshez kérnek támogatást
Csupán hat nap maradt Stea Egyesület adománygyűjtési kampányából, amely által 105 szatmárzsadányi gyermeket szeretne támogatni.
Nyári tevékenység  a Kölcseyben
Tegnap délelőtt gyerekzsivaj, móka, kacagás, énekszó töltötte be a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarát, hiszen az elemi osztályok diákjai egy háromórás, változatos tematikájú, a tanítónénik gondos irányításával megtartott közös nyári tevékenységen vehettek részt.
Cookie