×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Sport

Kézilabda: győzelem Magyarláposon, jó teljesítmény Besztercén

2024.02.06 - 12:57
Megosztás:
Kézilabda: győzelem Magyarláposon, jó teljesítmény Besztercén
(Fotó: SzOVSK)
Egy mérkőzést nyertek, egyet pedig elvesztettek a junior korosztályos bajnokságok múlt hétvégi fordulóiban a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub női kézilabdacsapatai.

A Kibédi Albert, Nagy Flórián, Lucaci Dénes edzőhármas által felkészített lányok Magyarláposon játszottak a K-csoport serehjatója ellen. A junior III korosztályos csapatunk hat perc után már 7–0-lal vezetett, ezzel egyértelmű volt, hova megy majd a meccs végén a két pont. Az első félidőben csak három gólt kaptak a szatmári lányok, a mérkőzés végén pedig 16–33-as eredményt mutatott a jelző. 
Ezzel a győzelemmel az Olimpia VSK őrzi 9. helyét a táblázatban.

Szombaton a LPS-Both Katalin Sportteremben rendezik a szatmári rangadót, ugyanis a lányaink a Sportlíceum ellen lépnek majd a pályára. A következő ellenfél a széria 2. helyét foglalja el.

Nehéz feladat Besztercén

A junior II-es korosztályban Ciprian Mărieș edző tanítványaira egy nehéz feladat várt az éllovas CS Gloria 2018 Beszterce-Naszód otthonában. Mégis, a lányaink remekül tejesítettek, a mérkőzés elején mi vezettünk (0–1, 1–2), viszont a házigazdák fordítottak, vezetést szereztek, de négy gólnál nagyobb különbséget nem tudtak a két csapat közé tenni (11–7). Ez a különbség a mérkőzés végégig megmaradt, így a besztercei csapat folytatja verelenségi szériáját..
Az Olimpia VSK pedig őrzi 3. helyét a tabellán, 8 győzelemmel és 3 vereséggel, a követkző fordulóban pedig idehaza fogadják a széria ötödik helyezettjét, a Besztercei Sportlíceum csapatát.

NŐI KÉZILABDA, JUNIOR III, K-CSOPORT, 19. FORDULÓ
ACS Mihai Vele Magyarlápos – Szatmárnémeti Olimpia VSK 16–33 (3–17)
Olimpia VSK: Cseh Vivien, Hajdú Anna, Elek Zsófia, Orbán Orsolya (3 gól), Dudás Dalma, Moveli Rebeka (2), Heil Claudia, Bartha Szabina (9), Istvánfi Tímea (1), Ivamviczki Paula (10), Ivamviczki Laura, Kovács Viktória, Vass Alexandra, Burja Adrienn (8), Bak Natália.
Edzők: Kibédi Albert, Nagy Flórián, Lucaci Dénes

NŐI KÉZILABDA, JUNIOR II, G-CSOPORT, 11. FORDULÓ
CS Gloria 2018 Beszterce-Naszód – Szatmárnémeti Olimpia VSK 25–21 (15–12)
Olimpia VSK: Ana Maria Irimescu, Maribel Filimon (2 gól), Maria Silaghi, Ariana Ionescu (3), Ioana Pop, Mara Marghitaș (2), Daria Secu, Denisa Doboș, Maria Peter (1), Ioana Greta, Patricia Cherecheș (1), Andrada Petra, Lara Sarca (9), Daniela Trif (1), Miriam Bumbuc (2), Iulia Paicu.
Edző: Ciprian Mărieș.

Szatmárnémeti Olimpia VSK

 

Sakk: bajnoki ezüstérmet szerzett Seletye Dominik
A Vâlcea megyei Căciulatán február 21–24. között zajlott az Elisabeta Polihroniade iskolai országos sakkbajnokság 2024-es kiírása rapidsakk/blitz és feladvány próbákban.
Kézilabda: nyolcadik lett az Olimpia VSK junior III-as kézilabdacsapata
Győzelemmel zárta a junior III-as korosztályos bajnokságot a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub női kézilabdacsapata, így a végére felkapaszkodott a K-csoport táblázatának a 8. helyére.
Párbajtőr: bronzérmet szerzett Cezar Panas
A dobogó harmadik fokára állhatott a kadét korosztályos országos bajnokságon Cezar Panas, a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub párbajtőrvívója.