×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Sport

Kézilabda: a legjobb román nyolc között az Olimpia VSK-s lányok

2024.05.20 - 11:04
Megosztás:
Kézilabda: a legjobb román nyolc között az Olimpia VSK-s lányok
(Fotó: SzOVSK)
Megnyerték a felső ház utolsó fordulójának a mérkőzését a Szatmárnémeti Olimpia VSK junior 2-es női kézilabdázói, és ezzel zsinórban második éve kvalifikálták magukat Románia legjobb nyolc csapata közé.

Temesváron, a sereghajtó LPS Banatul Temesvár vendégei voltak vasárnap Ciprian Mărieș edző tanítványai.
A szatmári lányok lendületesen kezdtek, és az első hat perc után már öttel vezettek (1–6). Viszont 12–18-as állásról a bánsági ellenfél felállt, és a szünet előtt, az utolsó támadásukat értékesítve egyenlítettek (20–20).
Így kiegyenlített volt a második félidő, viszont végig a mi csapatunk vezetett. Öt gól volt a maximális különbség (28–33), amiből az Olimpia VSK lányai megőriztek egyet a végére, de ez is elég volt a pontok begyűjtésére, amivel megőrizték második helyüket a táblázatban.

A Beszterce az első

A bajnokság rájátszásában 12 pontot gyűjtött be a csapatunk, eggyel többet, mint a harmadik helyen záró Nagybányai CS Marta. A Felső Ház 4-es csoportját a CS Gloria Beszterce-Naszód nyerte meg.
Ez a csapat lesz majd a házigazdája az országos döntőnek, ami június 1–5. között fog zajlani.

NŐI KÉZILABDA, JUNIOR 2, FELSŐ HÁZ, 4-ES SZÁMÚ CSOPORT, 6. FORDULÓ
LPS Banatul Temesvár – Szatmárnémeti Olimpia VSK 35–36 (20–20)
Olimpia VSK: Ana Irimescu, Maribel Filimon (3 góg), Maia Silaghi, Ariana Ionescu (12), Mara Marghitaș (5), Maria Secu, Denisa Doroș, Ștefania Peter, Ioana Greta, Patricia Cherekeș (2), Andrada Petra, Daniela Trif, Petra Tamaș, Miriam Bumbuc (6), György Natália (6), Iulia Paicu (2).
Edző: Ciprian Mărieș.

Szatmárnémeti Olimpia VSK
 

Sakk: Seletye-bronz a kolozsvári próbán
Kiváló eredményt jegyzett Seletye Dominik a kolozsvári Sports Festivalon. Margareta Sarivan edző tanítványa a 49 nevezést regisztráló ÉLŐ 1700-1800 csoportban remekelt.
Táncsport: húsznál is több érem Kassáról
A június 8. és 9. közötti hétvégén Kassán versenyeztek a szatmárnémeti Loga Tánciskola sportolói. Huszonegy érmet hoztak haza a megmérettetésről.
Cselgáncs: aranyérmet szereztek a Balkán-bajnokságra készülők
A szlovákiai Nagymihályon léptek tatamira az elmúlt hétvégén a Szatmárnémeti Olimpia VSK judokái, akik a június közepén a Balkán-bajnokságon kell majd bizonyítsanak.