×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Kezdődik a korszerűsítés az ócskán

2021.07.27 - 09:14
Megosztás:
Kezdődik a korszerűsítés az ócskán
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és az Apaserv Rt. augusztus 1-jén elkezdi az ócskapiac korszerűsítését. A felújítási munkálat várhatóan szeptember 30-án ér véget — áll a hivatal közösségi oldalán közzétett bejegyzésben.

 A tájékoztatóból kiderül továbbá, hogy ez idő alatt a piac szünetelteti működését, és nem költözik más helyre. „Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Szatmárnémeti Helyi Tanács 1/2016-os számú határozatának 27-es cikkelye értelmében magánterületeken is csak előzetes engedély birtokában szervezhető élelmiszerek, állati és ipari termékek eladását lehetővé tevő vásár és piac. Jelenleg nincs kiadva ilyen jellegű engedély. A fentiekben említett határozat megszegése kihágásnak minősül, és 1000 és 2500 lej közötti büntetés szabható ki érte” — áll a szűkszavú önkormányzati tájékoztatóban.

Betekintést nyerhetünk a  restaurátorok munkájába
A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén nyílt meg tegnap a múzeum Regionális Restaurálási Laboratóriumának kiállítása.
Patthelyzet a parkolásban
Nincs helyük a kocsiknak, mert sokkal több van belőlük, mint amennyi 20–30 évvel ezelőtt volt. Festett vonaluk kellene hogy legyen az autósoknak és egy méter széles szabad járda a gyalogosoknak.
Robotikaprojekt: indulhat a tesztelés
A szatmárnémeti Caritas Szent József Rehabilitációs Központjának munkatársai kipróbálják, hogyan működik a gyakorlatban a robotikaprojekt keretében kidolgozott Szókincsfejlesztés padlórobot segítségével című módszertani füzetben megfogalmazott metódus.
Cookie