×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
3 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Vidék

Kezdődik a cipősdoboznyi ajándékgyűjtő akció Sárközújlakon

2022.11.20 - 21:19
Megosztás:
Kezdődik a cipősdoboznyi ajándékgyűjtő akció Sárközújlakon
Egy cipősdoboznyi ajándékkal szebbé tehetjük a nehezebb körülmények között élő gyerekek karácsonyát — ezzel a gondolattal szervez ajándékgyűjtő jótékonysági akciót a Sárközújlaki RMDSZ.

A cipősdoboz ajándékgyűjtő-mozgalom a második világháború után indult Angliából, ahol egy nagymama egy-egy cipősdoboznyi ajándékot készített a nehéz sorsú gyerekek számára — mára Európa-szerte elterjedt ajándékozási és egyben segítési formává nőtte ki magát.  

A Sárközújlaki RMDSZ három éve csatlakozott a kezdeményezéshez, és örömmel tapasztalták, hogy évről évre egyre több gyereknek tudnak ily módon örömet szerezni, érthető hát, hogy idén is folytatni akarják ezt a szép hagyományt. Felhívásukban arra kérik a kisváros lakóit, hogy amennyiben tehetik egy-egy cipősdoboznyi ajándékkal járuljanak hozzá, hogy örömet szerezhessenek a gyerekeknek. 

„Kérjük, hogy a dobozokba a gyerekeknek szánt édességet, tartós élelmiszert, tanszereket, játékokat, valamint tisztálkodási szereket tegyenek. Az ajándékokat a gyerkőcök, diákok december 9-ig juttathatják el óvó- vagy tanítónőikhez, illetve az osztályfőnökökhöz. Azok, akiknek nincsenek iskolás gyerekeik, Piricsi Artúr polgármesterhez, illetve Seer Gyula alpolgármesterhez is eljuttathatják a cipősdobozokat. A dobozokra kérjük írják rá, hány évesnek, illetve lánynak vagy fiúnak szánták.” – olvasható felhívásukban.

Hírszerkesztő
 

Cookie