×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Szatmárnémeti

Kevesebb mint 90 a kórházban kezelt fertőzöttek száma

2021.12.05 - 19:54
Megosztás:
Kevesebb mint 90 a kórházban kezelt fertőzöttek száma
A járványgörbe laposodását nemcsak az jelzi, hogy napról napra kevesebb az új esetek száma, hanem az is, hogy konstans módon csökken az intézményes egészségügyi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma is, ami Szatmárban már 90 alá csökkent — a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban 30, a szatmárnémeti tüdőkórházban 1, az Avasfelsőfalui Városi Kórházban 13, míg a Nagykárolyi Városi Kórházban 25 koronavírusos pácienst kezelnek, intenzív terápiás ellátásra pedig 20 beteg szorul.

December 5-én a közegészségügyi igazgatóság adatai értelmében Szatmár megyében 20 609 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván hivatalosan, vagyis a hétvégén 30 új esetet regisztráltak, míg az újratesztelt páciensek közül háromnak lett ismét pozitív az eredménye — a gyógyultak száma viszont tovább emelkedett, 19 292-re, ami egyrészt azt jelenti, hogy további 121 páciensnek sikerült legyőznie a kórt, másrészt pedig, hogy változatlan a tendencia, és ismét négyszer többen gyógyultak, mint fertőződtek meg.
Sajnos azonban nem maradt változatlan az elhunytak száma, hanem 689-re emelkedett, igaz, az előző hétvégékhez viszonyítva kevesebben, hárman vesztették életüket, ők szombaton, vasárnap pedig nem hunyt el senki — egy 73 éves és egy 67 éves férfi páciens a szatmári, egy 51 éves férfi páciens pedig Nagyváradon, a Megyei Sürgősségi Klinikai Kórházban vesztette életét a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében, s a közlemény értelmében mindannyian több krónikus betegségben is szenvedtek.
Az elvégzett tesztek száma 198 251, vagyis az elmúlt 48 óra leforgása alatt decens mennyiségű, 743 mintát elemeztek (321 PCR- és 422 gyorsteszt nyomán), s ezek 4,5%-a lett pozitív.
Házi vagy intézményes karanténban 901-en vannak (a sárga és vörös zónás országokból hazaérkezettek), házi elszigeteltségben pedig 535-en (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik).
Az elmúlt 48 óra leforgása alatt 1566-an kapták meg a koronavírus elleni oltást — 342-en az első, míg 726-an a harmadik dózist —, és ezzel a hatóság számítása szerint a megyében már 129 862 szatmárit immunizáltak.
A megyebeli határátkelőknél a hétvége ellenére nem volt túl nagy a forgalom (annál hosszabb a várakozás és nehezebb az átjutás), az elmúlt 48 óra leforgása alatt 5970 utazó lépett a megye és az ország területére, és közülük 1509 személynek kellett karanténba vonulnia.

3 ezrelék fölött a megye fertőzöttsége
A legfrissebb tájékoztatás szerint Szatmár megyében az elmúlt 24 órában összesen 143 új koronavírusos esetet regisztráltak, ezzel pedig megyénk fertőzöttségi szintje átlépte a 3,04 ezreléket.
Egyelőre nem terveznek újabb járványügyi korlátozásokat
Továbbra is hétről hétre csaknem duplájára emelkedik az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma Romániában, de az egészségügyi hatóságoknak nem áll szándékukban járványügyi korlátozásokat bevezetni, amíg a kórházi kezelésre szorulók száma viszonylag alacsony.
Korszerű vizsgálatok a nagykárolyi kórházban
A Nagykárolyi Városi Kórházban kezelt betegek megfelelő körülmények között történő folyamatos orvosi ellátásának biztosítása érdekében az intézményben bővítették az egészségügyi szolgáltatásokat. Minderről a kórház igazgatója nyilatkozott.
Cookie