×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Kettőből két győzelem

2021.02.22 - 15:58
Megosztás:
Kettőből két győzelem
A tavaly nyári súlyos bordasérülés után először ült egy ATV nyergébe a szatmári Szejke Vilmos, és két kapnikbányai téli versenyt nyert.

Két egymást követő hétvégén két futamgyőzelmet jegyzett a szatmárnémeti ATV-versenyző, Szejke Vilmos: február 12–14-én a hagyományos kapnikbányai Havas Ralit nyerte meg a szegecses kategóriában, múlt szombaton, pedig a Román Motoros-szövetség égisze alatt egy újabb kapnikbányai téli ralin állhatott a dobogó legfelső fokára, ahol az ATV, quad, side-by-side és cross-motor kategóriában több mint hatvan pilóta sorakozott fel a rajtnál. 

szejkeVilmos-1
Szejke Vilinek az idei kiírás viszont különlegesebb volt, mint a korábbiak. Nyáron ugyanis súlyos bordasérülést szenvedett, és azóta még motoron sem ült. „Akkor megfogadtam, hogy abba hagyom a versenyzést. Az a sérülés nagyon megviselt, hiszen utána két hónapig mozogni is alig bírtam. Most viszont úgy döntöttem, hogy mégis elmegyek a kapnikbányai versenyekre, és nem bántam meg a döntésem” – mondta a szatmári versenyző, aki ezek után azt is fontolóra veszi, hogy eleget tegyen a FRM felkérésére, hogy nevezzen majd a bajnoki futamokra is, hiszen idén már veterán kategóriát is indítanak. Úgy tűnik, hogy a pilótát élteti az adrenalin, ugyanis a hétvégi versennyel kapcsolatosan is azt kifogásolta, hogy a szervezők törölték azt a szakaszt, ahol jeges talaj miatt veszélyes lett volna ralizni. „Csak a lejtőn felvezető szakaszt mérték. Lefele már nem versenyezhettünk, veszélyesnek ítélték a terepet. De így is jó volt. –17 Celsius fok volt odakint, nekünk pedig ebben a hidegben háromszor kellett egy 8 kilométeres szakaszt teljesíteni” – tette hozzá.
Az biztos, most néhány hét pihenő következik Szejke Vilmosnak, lesz ideje átgondolni a FRM felkérését, de már a magyarországi versenynaptárt is tanulmányozza, ami arra utal, hogy 2021-ben még sokszor fogunk még beszámolni a pilóta eredményeiről.

Pesek Attila

Fotó: Sebestyén Dávid

Szatmári képzőművészek kiállítása
Szerdán nyílt meg Fodor Kálmán (az Iparosotthonban) és Szejke Vilmos (a Vécsey-házban) festőművészek tárlata Szatmárnémetiben. A két tárlat a továbbiakban is látogatható.
Szejke Vilmos festőművész  Szatmáron hozta létre az életművét
Szejke Vilmos 1942-ben született a Kovászna megyei Odzsolán, egy zömmel magyarok lakta, közepes méretű településen. Nem szatmári származású, de 1974-től az 1992-ben bekövetkezett haláláig itt hozta létre az életművét, amire mindössze 18 év állt rendelkezésére.
Dobogón kezdte az idényt Szejke Vili
Az Arad megyei Borossebesen rendezték a motoros endurocross extrem román bajnokság idénynyitó futamát, ahol az ATV profi pilótái között a szatmárnémeti Szejke Vilmos Zsolt a harmadik helyen zárt.
Cookie