×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Ketten kiestek, Adél folytatja

2012.12.04 - 10:55
Megosztás:
Ketten kiestek, Adél folytatja

Ugyanazon az estén mindkét szatmári származású énekes — Surányi Botond és Tudor Toduţ — búcsúzott a romániai X-Faktortól, a magyar változatban Csobot Adél a legjobb négy közé jutott.

Minden idők legnagyobb román slágerei csendültek fel vasárnap este a romániai X-Faktor második évadának negyedik élő show-jában. A szatmári származású énekesek közül elsőként a 25 éven aluliak kategóriájában szereplő Tudor Toduţ lépett színpadra, a Direcţia 5 nevű alternatív-rock együttes 2000-es Dacă-ai ştii című slágerével, de sokaknak mégis a fellépést megelőző kisfilm keltette fel az érdeklődését, melyben Tudor szerelmet vallott az egyik táncoslánynak, aki egyébként részt vett a 18 éves tehetség vasárnap esti produkciójában is. Talán Bianca jelenléte rányomta a bélyegét a „román Jon Bon Jovi”-ként emlegett énekes előadására, ami bizonytalan volt, erőtlen. Cheloo unatkozott a produkció alatt, Delia helyenként hamis hangokat is hallott a dalban, mentora Dan Bittman szerint pedig a táncoslány miatt sikerült gyengébbre Tudor fellépése. A Nord X, melynek tagja a szintén szatmári Surányi Botond is, ezúttal a legendás Compact együttes örökzöldjét, a Fata din vis-t adta elő. Boti teljesítménye ezúttal is kiemelkedő volt, míg társai — Flavia Hojda és Tudor Gliga — most sem ütötték meg a kívánt mércét, és többször voltak hamisak. Ezt Cheloo is megjegyezte, Dan is osztotta a rapper véleményét, csupán mentoruk, Delia Matache — érthető módon — volt elégedett Botiékkal. A szatmáriak gyengébb teljesítménye az eredményhirdetésnél is meglátszott, hisz a szabályok értelmében a legkevesebb szavazattal rendelkező Tudor Toduţnak automatikusan búcsúznia kellett a versenytől, Botiék és Dragoş Udilă pedig előadhatták párbajdalukat. A mentorok döntése alapján a Nord X számára ért véget az X-Faktor, így egy este alatt mindkét szatmári énekes befejezte a 200 ezer eurós nagydíj felé tartó menetelését.

Adél már a legjobb négy között

Örömre is volt ám okuk a Szatmár megyeieknek, mivel szombat este a nagykárolyi születésű Csobot Adél továbbjutott a magyarországi X-Faktor következő fordulójába, s hétvégén kiderül, ott lesz-e a két hét múlva megrendezésre kerülő fináléban. A Malek Miklós csapatát erősítő nagykárolyi tehetség egy magyar (Toldy Mária: Például te) és egy külföldi dallal (Kylie Minogue: Loco-Motion) is színpadra léphetett a nyolcadik élő show-ban. A mentorokat ismét sikerült meggyőznie, csupán Geszti Péternek volt kevés Adél második szereplése, de a nézőket ez nem érdekelte, hisz a hamarosan anyai örömök élé néző Ördög Nóra Adél nevét kiáltotta elsőként, ami azt jelenti, hogy a nagykárolyi énekesnő már a legjobb négy versenyző között szerepel. Továbbjutott még: Antal Tímea, Oláh Gergő és Szabó Dávid.

Botos István

 

Cookie