×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
24 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Kék hírek

Két Szatmár megyei férfi szegte meg a távolságtartási végzést tegnap

2023.05.22 - 15:49
Megosztás:
Két Szatmár megyei férfi szegte meg a távolságtartási végzést tegnap
Az esetekről egy 50 és egy 52 éves nő tett bejelentést. Képünk illusztráció. (Fotó: Mustang news)
24 óra leforgása alatt két Szatmár megyei nő tett bejelentést arról, hogy családtagjaik nem tartják be a nevükre elrendelt távolságtartási végzést. Az “úriemberek” ellen nyomozást indítottak.

Vasárnap, május 21-én egy 52 éves szatmárnémeti nő arról értesítette a rendőrséget, hogy 27 éves fia — akinek nevére távolságtartási végzést rendeltek el — megjelent a lakásán, megszegve ezáltal a hatósági döntést.

A bizonyítékok alapján a férfit 24 órára előállították és a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség előzetes letartóztatási központjába helyezték, az ügyben pedig távolságtartási végzés megszegése vádjával indítottak eljárást.

Ugyanezen a napon —  május 21-én — 15:40 körül egy erdődi, 50 éves nő értesítette a krasznabélteki rendőrséget, hogy férje nem tartja be az elrendelt távolságtartási végzést.

Amikor a helyszínre értek, a rendőrök megbizonyosodtak az állítás valódiságáról, a férfi ugyanis valóban a telefonáló nő lakására látogatott, ráadásul állítólag erőszakos tettekkel is megfenyegette feleségét.

A férfit ebben az esetben is 24 órára őrizetbe vették a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség előzetes letartóztatási központjában, az ügyben pedig távolságtartási végzés megszegése és fenyegetőzés vádjával indítottak eljárást.

Hírszerkesztő