×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Két nap tanítás után két hétig online

2021.09.16 - 07:19
Megosztás:
Két nap tanítás után két hétig online
Hétfőn kezdődött el a 2021/2022-es tanév, többnyire jelenléti oktatással, azonban immár három tanintézmény is van Szatmár megyében, ahol online oktatásra kell átállni a gyerekek és pedagógusok körében terjedő koronavírus-fertőzés miatt.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a tanévnyitó után azonnal online oktatásra álltak át a szatmárnémeti Lucian Blaga Általános Iskolában, miután több pedagógus esetében beigazolódott a koronavírus-fertőzés.

Szerdán pedig újabb tanintézmények bezárásáról döntött a Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság: a javaslat alapján szeptember 15. és 27. között a szatmárnémeti 9-es számú napköziben — több pedagógus fertőződött meg — és a Tasnádi Általános Iskolában — több diák tesztje lett pozitív koronavírusra — is online oktatás lesz. S. B.

Szatmár a legkevésbé fertőzött megye az országban
Országos szinten Szatmár megye jegyzi a legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, de örömködésre nincs okunk: minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi és intenzív terápiás ágy foglalt.
Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Cookie