×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Nagykároly

Két hónapja nem kapták meg a bérüket, sztrájkolnak az oltóközpont munkatársai

2021.06.09 - 12:07
Megosztás:
Két hónapja nem kapták meg a bérüket, sztrájkolnak az oltóközpont munkatársai
A nagykárolyi oltóközpontban dolgozó egészségügyi személyzet felfüggesztette tevékenységét június 9-én, szerdán 11–13 óra között, így fejezve ki tiltakozásukat azért, hogy az Egészségügyi Minisztérium által finanszírozott fizetésük nem érkezett meg az elmúlt két hónapban.

Kovács Jenő polgármester bízik benne, hogy mihamarabb sikerül feloldani ezt a helyzetet és az oltóközpont munkatársai megkapják elmaradt fizetésüket.
„A Nagykárolyban kialakított oltási központban dolgozó alkalmazottak illetményalapjai, illetőleg az anyagi juttatásainak biztosítása az Egészségügyi Minisztérium speciálisan erre a célra elkülönített pénzalapjából történik. A nagykárolyi önkormányzat törvényileg köteles ezeket a kiadásokat minden hónap 5. napjáig központosítani, és a kifizetésekkel kapcsolatos kimutatást, az Egészségügyi Minisztériumnak továbbítani a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóságon (DSP) keresztül. Az egyéni szerződésekben, illetve a nagykárolyi önkormányzat és a DSP között megkötött szerződésben ezek az összegek szerepelnek, s az ott szereplő összeget minden hónap utolsó napjáig át kell utalnia az illetékes szaktárcának. Márciusi hónapra — már azt is késve — megérkezett ez az összeg, de sem áprilisra, sem májusra vonatkozóan eddig nem kaptunk forrásokat az Egészségügyi Minisztériumtól. Ezt a pénzt megpróbáltuk 'kölcsönadni' a helyi költségvetésből, azonban erre jogi szempontból nincs lehetőség, mivel erre a célra külön, irányítottan utalja le a pénzeket a szaktárca. A jelenség nem csak Nagykárolyra jellemző, országszerte ugyanaz a helyzet, az oltási központ munkatársai kezdik elveszíteni a türelmüket, nem tudnak várni a kifizetésükre. Bízom benne, hogy ezt a kellemetlen helyzetet a lehető leghamarabb orvosolják, a nagykárolyi oltóközpont zavartalan működése és az oltási folyamat fennakadás nélküli biztosítása céljából” — mondta Kovács Jenő polgármester.

 

Oroszországban ismét 14 ezer fölé emelkedett az új fertőzöttek száma
 Oroszországban február 13. óta először emelkedett ismét 14 ezer fölé az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Moszkvában emiatt vasárnaptól visszaállítottak korábban már feloldott korlátozásokat.
Második napja nincs új koronavírus-fertőzött Szatmár megyében
Idén még nem volt arra példa Szatmárban, hogy 48 óra teljen el új koronavírus-fertőzött regisztrálása nélkül — a beoltottak száma meghaladta a 80 000-et, s a vidéki helyszíneken megtartott oltási maratonokon igencsak sokan igényelték a védőoltást.
Megemlékeztek a hősökről
Tegnap Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is megemlékezést tartottak a hősök napja alkalmából.
Cookie