×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Magazin

Két héten keresztül húsz guggolásért ingyen buszjegy jár egy kolozsvári okosmegállóban

2020.09.23 - 18:07
Megosztás:
Két héten keresztül húsz guggolásért ingyen buszjegy jár egy kolozsvári okosmegállóban
Testmozgásra sarkalló okosmegállót avattak fel szerdán Kolozsváron. Az Unió (Memorandumului) utca déli végében felállított buszmegállóban ingyen közlekedési jegyet kap az, aki húsz guggolást végez.


A Sports Festival kezdeményezésére kialakított okos buszmegálló két héten keresztül üzemel.

'A kolozsváriak két héten keresztül egészséges módon és ingyenesen juthatnak buszjegyhez, ha 20 guggolást végeznek. A szelvény neve szimbolikusan EGÉSZSÉGJEGY, és egy utazásra érvényes a város tömegközlekedési hálózatán, a városon belül' - olvasható a Sports Festival közelményében.

A tájékoztatás szerint a húsz guggolást reggel 5 és este 11 között lehet elvégezni két perc leforgása alatt egy kis robot előtt. A jegyet kibocsátó eszköz szoftvere egy videokamera segítségével azonosítja a résztvevő térdmozgását és megszámolja az ismétléseket. Aki sikeresen elvégezte a feladatot, egy buszjegyet kap az automatából. A Sports Festival két héten keresztül, amíg a kampány tart, állja az így kibocsátott buszjegyek költségeit.

A Sports Festival a Sport Európai Hete alkalmából indította el egészségkampányát, amelynek célja a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése.

AGERPRES

FOTÓ: www.zcj.ro

Ingyen gázbekötés: van is, nincs is
Tavaly az a hír járta, hogy ingyen kell elvégeznie a bekötéseket a gáz- és villanyszolgáltatónak, de mostanra kiderült, hogy ez nem épp így van. Fizet a fogyasztó, de visszakapja az összeget.
A tanulók továbbra is ingyenesen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön
A tanulók továbbra is ingyenesen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön, a szállításügyi minisztérium által mérlegelt módosítások csak az egyetemisták ingyenes vasúti közlekedését érintik - jelentette ki hétfő este az oktatási miniszter.
Ingyen kapnak maszkot azok a személyek, akik e nélkül mennek szavazni
Kézfertőtlenítő és arcmaszk áll azon személyek rendelkezésére, akik e nélkül mennek szavazni - közölte csütörtökön Ludovic Orban miniszterelnök.
Cookie