×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Két háztűz egy nap alatt

2020.11.21 - 21:10
Megosztás:
Két háztűz egy nap alatt
Szombaton közel egy óra leforgása alatt két tűzesethez riasztották a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség lánglovagjait.

Első alkalommal 12.42 órakor érkezett a riasztás a megyeközpontbeli Bacovia utcán található lakóházban keletkezz tűzesethez. A helyszínre nyolc tűzoltó két tűzoltóautóval érkezett, és megállapították, hogy ég a ház fürdőszobája. A tüzet sikerült megfékezniük. Személyi sérülés nem történt, azonban megrongálódott a fürdőszoba ajtaja, a helyiség falai és az ott levő textíliák. A tüzet nagy valószínűség szerint rövidzárlat okozta.

Nem sokkal később, 13.54 órakor egy meddesi lakóházban keletkezett tűzesethez hívták a katonai tűzoltókat. Két habbal-vízzel oltó autóval 8 tűzoltó érkezett, akik azonnal megkezdték az oltást, megakadályozva a tűz átterjedjen az egész házra. Szerencsére személyi sérülés ez esetben sem történt, a ház tetőszerkezetében és padlásterében azonban jelentős anyagi kár keletkezett, s a tűz martalékává vált egy szoba, illetve a kamra teljes bútorzata. A szakemberek megállapítása szerint a tüzet a kéményből kipattanó parázs vagy szikra okozta.

 

Több mint 4400 faj létét fenyegeti világszerte a tüzesetek gyakorisága
A tüzesetek gyakoriságának és intenzitásának változása több mint 4400 faj létét fenyegeti világszerte - állapította meg egy nemzetközi kutatás.
A szomszéd konyhája is kiégett
Épülettűzhöz riasztották a turci lánglovagokat hétfőn hajnalban, nem sokkal 4 óra után, amikor egy kisgércei magánház tégla melléképületében csaptak fel a lángok.
Tűz ütött ki a kolozsvári CFR-kórházban
Tűz ütött ki vasárnap reggel a kolozsvári CFR-kórházban, három pácienst kimenekítettek - jelenti a Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).
Cookie