×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben

2021.12.03 - 14:37
Megosztás:
Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.

 A szatmári fiókszervezet 1968-ban alakult, ettől kezdve minden év végén szerveznek egy közös kiállítást, melyen a tagok minimum egy képet állítanak ki azokból az alkotásokból, melyek a kiállítást megelőző időszakban készültek. Ebben az évben is egy sokszínű tárlat jött létre — festmények, grafikák, kisplasztikák és más műfajokban készült alkotások —, valamennyi alkotó igyekezett korszerű stílusban közvetíteni üzeneteit. Egyesek a hagyományos formákhoz ragaszkodnak, mások sokszor kísérletező, műfajteremtő formákat választottak. A tárlat munkanapokon 10 és 16 óra között látogatható.

Elek György

 

Kitartó házastársak jutalmazása
Folytatja a jó hagyományt a szatmárnémeti városvezetés: jutalmazza a hűséges házaspárokat.
Városi adó befizetése SelfPay gépeknél
Bekerült a megyeszékhely szinte kéttucatnyi pontján megtalálható befizető automatákat kezelő SelfPay vállalat rendszerébe a városi adóhivatal. Sok minden más mellett a helyi adók is kifizethetők a nonstop üzemelő automatáknál, érdemes kipróbálni.
Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Cookie