×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Képviselőház: elutasította a jogi bizottság a polgármesterek különnyugdíját eltörlő törvénytervezetet

2021.10.14 - 16:16
Megosztás:
Képviselőház: elutasította a jogi bizottság a polgármesterek különnyugdíját eltörlő törvénytervezetet
Elutasította csütörtökön a képviselőház jogi szakbizottsága a polgármesterek, alpolgármesterek, megyeitanács-elnökök és -alelnökök különnyugdíjának eltörlésére vonatkozó törvénytervezetet.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által beterjesztett jogszabály a 2019/57-es számú sürgősségi rendeletet módosítja. A tervezetet elutasító jelentést 15 képviselő támogatta, hat ellenezte, ketten tartózkodtak a szavazáskor. A jogszabály a képviselőház plénuma elé kerül, a döntő ház a szenátus lesz.

A 2019/57-es számú sürgősségi rendelet 210. paragrafusa szerint 2020. január elsejétől különnyugdíj illeti meg azokat a személyeket, akik az 1992-től eltelt időszakban polgármesteri, alpolgármesteri, megyeitanács-elnöki és -alelnöki tisztséget töltöttek be. AGERPRES

Elkeződtek a parlamentben a kormányalakítási tárgyalások a PNL, a PSD, az RMDSZ és a kisebbségek frakciója között
Megkezdődtek kedden a parlamentben a kormányalakítási tárgyalások a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD), az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek frakciója között.
Klaus Iohannis államfő újabb kormányalakítási tárgyalásokra várja csütörtökön a parlamenti pártokat
Újabb kormányalakítási tárgyalásokra hívja Klaus Iohannis államfő a parlamenti pártokat.
Elutasította a parlament a Dacian Cioloş által javasolt kormány elfogadását
Elutasította a kétkamarás parlament szerdai együttes ülésén a kormányalakítással megbízott Dacian Cioloş miniszterelnök-jelölt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke által javasolt egyszínű USR-kormány elfogadását.
Cookie