×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Kelemen Hunor: Sem Szatmár megye, sem Szatmárnémeti esetében nem kötünk egyezséget semmilyen román párttal

2024.02.10 - 16:07
Megosztás:
Kelemen Hunor: Sem Szatmár megye, sem Szatmárnémeti esetében nem kötünk egyezséget semmilyen román párttal
(Fotó: archív)
„Választási esztendőben mindenki mindenfélét beszél. Én egy dolgot tudok: sem Marosvásárhely, sem Maros megye, sem Szatmárnémeti, sem Szatmár megye esetében semmilyen egyezséget nem kötünk semmilyen román párttal, senkivel!” – hangsúlyozta Kelemen Hunor RMDSZ-elnök.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke az Erdély TV 24plusz című műsorának meghívottjaként reagált azon szárnyra kapott  híresztelésekre, miszerint a pártok már megegyeztek abban — s az RMDSZ-t is megkeresték —, hogy „leosztják” egymás között az egyes megyéket, városokat, többek között Szatmár és Maros megyét.

„Választási esztendőben mindenki mindenfélét beszél. Én egy dolgot tudok, és ezért felelősek vagyunk: sem  Marosvásárhely, sem Maros megye, sem Szatmárnémeti, sem Szatmár megye esetében  semmilyen egyezséget nem kötünk semmilyen román párttal, senkivel! (…) Szatmárnémeti esetében is meg fogjuk nyerni Szatmárnémetit, és Szatmár megyét is meg lehet nyerni. Tehát nekünk ez az érdekünk. Mi is halljuk, hogy ki – kivel egyezkedik. 
Volt már arra példa, hogy összefogtak a románok ellenünk — és ez a legrosszabb forgatókönyv nyilván, mert akkor etnikailag is kiéleződik a verseny, és abból mindig feszültség van. Ha a PSD és a PNL összefog, együtt mennek, akkor elképzelhető, hogy megpróbálnak és talán meg is tudnak egyezni ezeken a helyszíneken — de ez még nem jelent semmit. Ilyen esetben is tudunk győzni. Nekünk ez a fontos.” — nyomatékosította.

Szabó Kinga Mária

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!