×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
22 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Belföld

Kelemen Hunor: erős képviseletre van szükség!

2024.06.09 - 11:28
Megosztás:
Kelemen Hunor: erős képviseletre van szükség!
Fotó: Agerpres
Kelemen Hunor RMDSZ-elnök vasárnap Csíkkarcfalván kijelentette: arra szavazott, hogy a magyar közösségnek erős hangja legyen az Európai Parlamentben, és tovább fejlődjenek a magyarlakta települések.

Szavazata leadása után a sajtónak nyilatkozó politikus arra kérte a polgárokat, vegyenek részt a választásokon, hogy ne mások döntsenek helyettük.

Arra a kérdésre, hogy a magyar közösség számára mi a tétje a választásoknak, Kelemen Hunor az erős önkormányzati és európai parlamenti képviselet fontosságát emelte ki.

"A legjelentősebb tét az, hogy erős képviselettel rendelkezzünk a helyi önkormányzatokban, mert ott dőlnek el a mindennapi életet befolyásoló legfontosabb kérdések. (...) Másrészt természetesen erősnek kell lennie a hangunknak az Európai Parlamentben, mert az Európai Unió válaszúthoz érkezett, és mi megmutathatjuk, hogy merre kell haladnunk'" - jelentette ki az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor vasárnap a szülőfalujában, a csíkszeredai polgármesteri hivatalban kialakított szavazóhelyiségben szavazott. Ebben az épületben volt korábban az a szülészet, ahol a politikus világra jött. 

Hírszerkesztő

A polgármesteri mandátumok 6,81%-át szerezte meg az RMDSZ az országban
A Szociáldemokrata Párt (PSD) a polgármesteri mandátumok 53,24%-át, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a 34,69%-át, az RMDSZ pedig a 6,81%-át szerezte meg a vasárnapi önkormányzati választásokon.
Választás 2024, Szatmár megye - Percről percre!
Szatmár megyében hat városban és ötvennyolc közigazgatási egységben összesen 340 szavazóházban kezdődött meg 2024 június 9-én reggel 7 órakor a helyhatósági és európai parlamenti választás.
A mai a választási kampány utolsó napja
Véget ér szombat reggel az idei év első választási kampánya, vasárnap európai parlamenti és helyhatósági választásokat tartanak Romániában. A választópolgárok szavazhatnak az Európai Parlament (EP) romániai tagjairól, de emellett polgármestereket, helyi tanácsosokat, megyei tanácselnököket és megyei tanácsosokat is választ az ország.