×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
3 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Belföld

Kelemen Hunor: a kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban

2021.12.03 - 09:48
Megosztás:
Kelemen Hunor: a kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban
A kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban - jelentette ki Kelemen Hunor kormányfő-helyettes, az RMDSZ elnöke.

'A koalícióban még zajlik a vita a Covid-igazolványról szóló jogszabályról. Amíg a szakbizottságokban nem zárulnak le a viták, nem szeretnék erről beszélni. Az azonban bizonyos, hogy nem áll szándékunkban kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokba való belépéshez' - nyilatkozta csütörtök este Kelemen az Antena 3 televízióban.

A Covid-teszteket illetően Kelemen kifejtette, mivel az állam ingyen a lakosság rendelkezésére bocsátja a koronavírus elleni vakcinát, azoknak, akik nem hajlandók beoltatni magukat, állniuk kellene a tesztelések költségeit. Leszögezte ugyanakkor, a zöldigazolványnak akkor van relevanciája, amikor nő az incidencia, mihelyt bizonyos ezrelék alá csökken a fertőzöttségi mutató, veszít fontosságából.

Minden személy szabadon dönthet arról, hogy beoltatja magát, vagy sem, amikor azonban egy másik személy egészségét veszélyezteted, megváltozik a helyzet, a szabadság mellett felelősségre is szükség van - vélekedett Kelemen.

Hozzátette, támogatja a kötelező védőoltást az egészségügyben, a közigazgatásban, az oktatásban, azokon a területeken, ahol a személyzet nap mint nap sok polgárral, gyermekkel, időssel, beteggel találkozik. "Fontosabb azonban érveket hozni, meggyőzni a másik embert, hogy a vakcina nem öl meg, a vakcina megment" - fűzte hozzá az RMDSZ-elnök. AGERPRES

Még mindig napirenden a koronavírus!
Világszerte 632 428 873 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 6 600 114 – derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adataiból.
Kelemen Hunor: Nincs ok pánikra!
A kormány ezen a héten is foglalkozott az energiaárak kérdésével. Az előttünk álló tél nehéz lesz, az energiaválság világszerte nehézségeket okoz, erre próbálunk felkészülni. Mindent megteszünk azért, hogy a lakosság, a családok a körülményekhez képest elfogadható árakkal tudják átvészelni a telet. — fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.
3 ezrelék fölött a megye fertőzöttsége
A legfrissebb tájékoztatás szerint Szatmár megyében az elmúlt 24 órában összesen 143 új koronavírusos esetet regisztráltak, ezzel pedig megyénk fertőzöttségi szintje átlépte a 3,04 ezreléket.
Cookie