×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Kelemen Hunor: a kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban

2021.12.03 - 09:48
Megosztás:
Kelemen Hunor: a kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban
A kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban - jelentette ki Kelemen Hunor kormányfő-helyettes, az RMDSZ elnöke.

'A koalícióban még zajlik a vita a Covid-igazolványról szóló jogszabályról. Amíg a szakbizottságokban nem zárulnak le a viták, nem szeretnék erről beszélni. Az azonban bizonyos, hogy nem áll szándékunkban kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokba való belépéshez' - nyilatkozta csütörtök este Kelemen az Antena 3 televízióban.

A Covid-teszteket illetően Kelemen kifejtette, mivel az állam ingyen a lakosság rendelkezésére bocsátja a koronavírus elleni vakcinát, azoknak, akik nem hajlandók beoltatni magukat, állniuk kellene a tesztelések költségeit. Leszögezte ugyanakkor, a zöldigazolványnak akkor van relevanciája, amikor nő az incidencia, mihelyt bizonyos ezrelék alá csökken a fertőzöttségi mutató, veszít fontosságából.

Minden személy szabadon dönthet arról, hogy beoltatja magát, vagy sem, amikor azonban egy másik személy egészségét veszélyezteted, megváltozik a helyzet, a szabadság mellett felelősségre is szükség van - vélekedett Kelemen.

Hozzátette, támogatja a kötelező védőoltást az egészségügyben, a közigazgatásban, az oktatásban, azokon a területeken, ahol a személyzet nap mint nap sok polgárral, gyermekkel, időssel, beteggel találkozik. "Fontosabb azonban érveket hozni, meggyőzni a másik embert, hogy a vakcina nem öl meg, a vakcina megment" - fűzte hozzá az RMDSZ-elnök. AGERPRES

Tanügyminiszter: jövő hét elejéig tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba
Jövő héten tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba az iskolások, óvodások és tanügyi személyzet tesztelésére - közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.
A koronavírus omikron-változatának új alfaját tanulmányozzák a szakértők
A szakértők az omikron-vírusváltozat néhány hete megjelent, számos kérdést felvető új alfaját tanulmányozzák - írja az AFP és a Reuters. Bár a francia egészségügyi miniszter szerint az új alfaj "a lényegen nem változtat", a még nem teljesen ismert jellemzői bizonyos kérdéseket vetnek fel.
Egy nap alatt csupán 3815-en kérték az első dózist
Az elmúlt 24 órában 17.067 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját - derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) pénteken ismertetett adataiból.
Cookie