×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
18 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmár megye

Kegyetlen égiháború készül!

2024.06.10 - 11:40
Megosztás:
Kegyetlen égiháború készül!
(Illusztráció: pixabay.com / guvo59)
Narancsszínű, komolyabb fokozatú meteorológiai figyelmeztetés van érvényben hétfő délután három órától. Felhőszakadás, szélvihar, nagy szemű jég a kulcsszavak.

Reggel sem volt jó idő, de még rosszabbra fog fordulni a helyzet.
Fokozott légköri instabilitásra figyelmeztet a román meteorológiai szolgálat, június tizedikén hétfőn délután három órától narancssárga meteorológiai figyelmeztetés van érvényben este tizenegyig.

hirek/2024/06-junius/kegyetlen-egihaboru-keszul-freepik-com-vecstock.jpg
(Illusztráció: freepik.com / vecstock)
A fokozott légköri instabilitás és a narancssárga jelzés azt jelenti, hogy viharos széllel érkezik a kemény, zivataros rossz idő, özönvíz-szerű esőzésekre kell számítani. A csapadék mennyisége – nagyon rövid idő leforgása alatt –, elérheti a negyven litert is négyzetméterenként ebben az időszakban.

Jégesőre is figyelmeztetnek, nagy méretű fagyott csapadékra is számítani kell sajnos a megye területén. A szél akár kilencven km/órás sebességgel is tombolhat, szóval délutánra mindenki húzódjon fedél alá, óvja javait a komolynak ígérkező zegernyétől.

Princz Csaba

 

Csiga-inváziót okozott a sok eső!
Sok a meztelencsiga a szatmári kiskertekben, a sok eső miatt nagyon elszaporodtak. Nem szabad félvállról venni a jelenlétüket, mert ők sem sokat teketóriáznak: egy példány egy kiló növényt fogyaszt el egy nyár során.
Rossz idő lesz ma, sok esővel
Szerdán is nagyon sok helyen esett nagyon sok eső, de csütörtökön – az egész napra érvényesen –, rossz időre figyelmeztet, másodfokú (sárga) riasztást kiadva a meteorológiai szolgálat.
Rossz idő lesz csütörtök délelőttig
Zivatarokra, heves esőzésre, erős szélre és helyenként sajnos jégesőre vonatkozó másodfokú (sárga) riasztást adott ki szerda reggel Szatmár megyére is érvényesen a meteorológiai szolgálat.