×
2022. 01 18.
Kedd
Piroska
-3 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.34 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Kefírrel öntötték nyakon Avram Iancut

2021.09.07 - 11:16
Megosztás:
Kefírrel öntötték nyakon Avram Iancut
Fotó: Ciprian Batea
Vasárnap reggelre ismeretlen tettesek megrongálták Avram Iancu szatmárnémeti, új központban található mellszobrát — gyorsan kiderült, hogy a szoborra öntött fehér folyadék nem festék vagy valami más, nehezen eltávolítható anyag, hanem egyszerű kefír, ám ennek ellenére a tett felháborította a megyeközpont polgármesterét.

„Mindenfajta rongálás elfogadhatatlan és elítélendő — különösen a köztéri szobrok esetében, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségű személyt ábrázolnak. Gondoljunk csak bele: nekünk hogy esne, ha valamelyik magyar költő vagy történelmi személyiség szobrára öntenének akár csak kefírt? Vagy idézzük fel az érzést, amikor a 'nemzet napszámosának' szobortalapzatát firkálták össze! A rongálás ellen mindig határozottan felléptünk és fellépünk, most is megtettük a megfelelő lépéseket, és biztos vagyok benne, hogy a térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően a kompetens szervek gyorsan azonosítják és felelősségre vonják az elkövetőt/elkövetőket” — mondta megkeresésünkre Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester. 

Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Összefogással nagy dolgok valósulnak meg
A Segíts te is/Ajută şi tu Egyesület mozgalmas évet tudhat maga mögött, amikor is a nehézségek ellenére a támogatói segítségével sikerült megvalósítania terveit. Az egyesület vezetősége 2022-ben is számít a szatmári közösségre céljai megvalósításában.
Cookie