×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Keddtől újra kezelnek Covid-betegeket a bukaresti moduláris kórházban

2021.10.11 - 08:57
Megosztás:
Keddtől újra kezelnek Covid-betegeket a bukaresti moduláris kórházban
Fotó: Agerpres
Kedden szállítják át az első száz koronavírusos beteget a bukaresti Victor Babeş Járványkórház külső részlegeként korábban létrehozott moduláris kórházba - közölte vasárnap a Facebook-oldalán Florin Cîţu kormányfő.

A főváros Pipera negyedében felépített létesítményben tavaly májustól idén januárig kezeltek Covid-betegeket. Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter ezen a héten bejelentette, hogy a járványhelyzet súlyosbodása miatt hamarosan újranyitják.

Florin Cîţu közölte, vasárnap meglátogatta a moduláris kórházat, mert meg akart győződni arról, hogy mielőbb készen fog állni a betegek fogadására. Tájékoztatása szerint két hét múlva már 374 oxigénre szoruló pácienst tudnak majd kezelni a létesítményben, ami jelentősen csökkenti majd a kórházakra nehezedő nyomást.

A moduláris kórházat vasárnap felkereste Raed Arafat belügyi államtitkár is, aki a sajtónak megerősítette: keddtől már beutalják az első betegeket. Közölte, hogy az uniós polgári védelmi mechanizmus révén Romániába érkező oxigénkoncentrátorokat is ehhez a létesítményhez irányítják. 

AGERPRES

Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Arafat: december 20-tól nyomonkövetési formanyomtatványt kell kitölteniük a Romániába érkezőknek
December 20-tól a Romániába beutazó személyeknek a határátlépés előtt ki kell tölteniük egy nyomonkövetési formanyomtatványt - jelentette be vasárnap Raed Arafat.
Cookie