×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Katasztrófa fenyegeti New Yorkot

2012.10.29 - 10:23
Megosztás:
Katasztrófa fenyegeti New Yorkot

A város történetében másodjára állítják le a teljes tömegközlekedést. A Sandy hurrikán már 43 halálos áldozatot szedett. New York környékén földcsuszamlásokra is lehet számítani.

 

New York kormányzója szükségállapotot hirdetett a közelgő Sandy hurrikán miatt. Andrew Cuomo demokrata kormányzó 375 ezer ember kitelepítését rendelte el. A hurrikán a Karib-térségben már 43 halálos áldozatot követelt. A vihar idején a New York-i közlekedési vállalat teljes egészében lezárhatja a helyi tömegközlekedést, ilyen eddig csak egyszer fordult elő korábban, tavaly, az Irene hurrikán idején.

 

A Sandy hurrikán helyi idő szerint hétfő hajnalban érheti el az amerikai partokat, így New Yorkot is, ezért iskolabezárásokra kell számítani. A Reuters hírügynökség szerint a hurrikán útjában több tucat atomerőmű áll, amelyek leállása komoly áramkimaradást okozhat. A Guardian szerint a hurrikánt földcsuszamlások is kísérhetik a térségben. A Guardian cikke szerint 20-30 százalék esélye van annak, hogy a Sandy hurrikánerejű széllökésekkel vonuljon végig a szárazföldön, annak az esélye viszont 90 százalék, hogy száz kilométer per óránál erősebb széllel söpörjön végig. Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ elemzése szerint New York utcáit tíz méternél is magasabban víz boríthatja.

 

A katasztrófahelyzet miatt Barack Obama visszamondta virginiai és coloradói kampányát.

Cookie