×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
3 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Sport

Karate: Európa-bajnokságra utazik Vancsa Daiana

2023.11.12 - 14:04
Megosztás:
Karate: Európa-bajnokságra utazik Vancsa Daiana
Vancsa Daiana nem veszi tréfára ha tétmeccsről van szó! (Fotók: SzOVSK)
A franciaországi Antibes-be utazik a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub karatékája, Vancsa Daiana, valamint edzője Florin Curileac, ahol november 15–19. között részt vesznek a XIII. WUKF Európa-bajnokságon.

Megyénk legjobb sportolója a felnőtt válogatott kerettagjaként utazik a francia Riviérán levő dél-franciaországi településre, ahol ilyenkor is 19 - 20 fok körüli hőmérséklet van, verőfényes napsütés, 51 százalékos páratartalmo mellett.
Itt Vancsa a 21–35 éves korosztályban lép tatamira egyéniben a kumite shobu sambon próba -55 kilogrammos súlycsoport versenyében, a shobu sambon próba nyílt versenyében, illetve női kumitecsapattal is versenybe száll az érmekért.

A tavalyi kiíráson arany- és ezüstérmes karatéka idén már begyűjtött két világbajnoki és egy vb-bronzérmet, idehaza pedig mindent megnyert ami az útjába akadt, bajnokságot és Román Kupát is nyert.

A franciaországi megmérettetéssel még nem ér véget Vancsa Daiana sportolói éve, hiszen december 16-án és 17-én Kolozsváron,  az Európai Bajnokok Kupája nemzetközi megmérettetésen is tatamira fog lépni.

Szatmárnémeti Olimpia VSK

hirek/2023/november/karate-europa-bajnoksagra-utazik-vancsa-daiana-1.jpg
Városi Sportklub: a Mikulás járt az utánpótlás csapatnál
Több mint száz focistapalántát lepett meg Miklós-nap előestéjén az ősz szakállú öreg, a gyerekek egészen addig nem tudták miért terelték őket be a sportterembe, amíg a bejárat felől fel nem hangzott a Ho-hoo-hooo!
Cselgáncs: Bronzérmet szerzett a földharc-bajnokságon Paula Paștiu
A Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub judokája, Paula Paștiu harmadik helyezett lett és ezzel bronzérmet szerzett az izvorani, U23-as korosztályos ne-waza (földharc) bajnokságon.
Cselgáncs: az Olimpia VSK - Unio SK közös csapata nyerte meg az Unio Kupa - Lucian Preda Emléktornát
Nem kevesebb mint 490 sportoló sorakozott fel a tatami előtt a november 25-i Unio Kupa - Lucian Preda Emléktorna nemzetközi judoversenyen, amelyet végül a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub és a Szatmárnémeti Unio Sportklub közös csapata nyert meg.