×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Karantén alá vontak egy buzăui városnegyedet

2020.05.04 - 09:06
Megosztás:
Karantén alá vontak egy buzăui városnegyedet
Tizennégy napos karantén alá vontak egy buzăui városnegyedet, miután vasárnap 19 koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak a körzetben - jelentette be hétfő reggel a Buzău megyei prefektúra sajtóirodája.

A közegészségügyi igazgatóság javaslatára meghozott döntés mintegy kétezer embert érint, ellátásukról a hatóságok gondoskodnak.

A 19 fertőzött között, amelyeket a Râmnicu Sărat-i és a több bukaresti kórházba szállítottak, két egyéves gyerek is van.

Leonard Damian prefektus azt nyilatkozta vasárnap, hogy a fertőzés valószínűleg attól a 41 egy éves férfitől terjedt el, aki húsvétkor Ialomiţa megyébe látogatott, és már ott koronavírus-fertőzés tünetei voltak. Őt akkor letesztelték, és pozitív eredményt produkált, azt követően kezdték környezetét is ellenőrizni.

Buzău megyében ez idáig összesen negyven koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie