×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Kapcsolatépítés és önismeret

2021.11.17 - 12:52
Megosztás:
Kapcsolatépítés és önismeret
Öt alkalommal szervezték meg eddig a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület tagjai az Almárium programsorozatot, amely Lepedus István családpasztorációs szakember irányításával zajlott.

„Őszi programként szerveztük Almárium elnevezésű rendezvényünket, melyet a Töltődj fel! mottóval láttunk el. Ezzel a programmal az őszi időszakban kínálunk lehetőséget a fiatalok számára a hasznos, értékes időtöltésre. Az almárium egy olyan díszes szekrény volt a házakban a régi világban, amelyben a téli szűkös időkre raktározták el az értékes ételeket, különleges befőtteket, egyszóval mindenféle kincset, amihez aztán hozzá lehetett nyúlni szükség esetén. Mi is erre törekedtünk, hogy olyan foglalkozást szervezzünk, amely a pillanatnyi szórakoztatáson túl hosszú távon is jelentőséggel bír. Az érzelmi intelligencia fejlesztése, a kapcsolatépítés, párválasztás, az önismeret mélységeibe és rejtelmeibe kalauzolta a résztvevőket Lepedus István családpasztorációs szakember, tréner. Öt alkalommal szerveztük meg eddig ezt az eseményt, de lesz még folytatása, hiszen a fiatalok nagyon megszerették. Mivel a helyek száma korlátozott volt, és a járványügyi intézkedések nem tették lehetővé a széles körű népszerűsítést, így egyelőre kisebb létszámú csoportokkal dolgoztunk, azonban jövőre is szervezünk még ilyen programokat, s akkor több csoport indítását is tervezzük. Köszönjük a Communitas Alapítványnak, hogy ezt a kezdeményezésünket is támogatta” — mondta Székely Sára, a Rekettye Kulturális Egyesület művészeti vezetője.
A lezajlott programokról két résztvevő, Kertész Aletta és Czier Fanni elmondták: nagyon boldogok, hogy részt vehettek ezeken a foglalkozásokon, minden alkalom után feltöltődtek, és úgy érezték, mintha kicserélték volna őket. Az első alkalommal a barátság volt a téma, majd a résztvevők igényei szerint változtak a témák. Nagyon sokféle feladatot kaptak, volt közöttük egyéni, csapat-, illetve írásos és beszélgetős, kérdezős feladat is. A résztvevőknek nagyon tetszett az, hogy ha valaki nem szeretett volna válaszolni egy kérdésre, vagy nem szívesen beszélt volna magáról, akkor mindig volt lehetősége arra, hogy megtarthassa magának ezeket a gondolatokat. A programot követően a résztvevők elmondták, hogy magukon tapasztalták a változást: úgy érezték, hogy sok mindenben megértőbbek lettek másokkal szemben, megismerték mások érzékeny oldalát, és a sajátjukat is megosztották másokkal. A programsorozat elősegítette, hogy a résztvevők jobban el tudják fogadni önmagukat és az őket körülvevő embereket is, az együtt töltött órák pedig lelki feltöltődést jelentettek számukra, bevallásuk szerint a foglalkozások alatt megváltozott a világszemléletük, és választ kaptak olyan kérdésekre, amelyek régóta foglalkoztatják őket.

Egyirányúsított utcák  Nagykárolyban
A közlekedési bizottság döntésének értelmében december 3-tól egyirányúsították a forgalmat Nagykárolyban a Mihai Viteazul II-es lakónegyedben található Ady Endre utcában.
Cipősdoboz akció Nagykárolyban
A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság és a Gróf Károlyi Kulturális és Idegenforgalom-népszerűsítő Központ ebben az évben is elindítja Cipősdoboz ajándékgyűjtő kampányát, melynek kedvezményezettjei árvaházakban élő, 6 éven felüli gyermekek.
Pozdorjává zúzódott a szekér a balesetben
Kivilágítatlan szekeret sodort el egy kamion, a kocsis súlyosan megsérült, a ló elpusztult — fényforrással elkerülhető lett volna.
Cookie