×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
17 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Vidék

Kánikulában a medence partján

2012.07.03 - 18:00
Megosztás:
Kánikulában a medence partján

A napok óta tartó forróságban igazi megváltást jelenthet a vízparton hűsölni. A megye több pontján igénybe vehetjük a strandok szolgáltatásait, de a természetes vizek mellett is pihenhetünk.

 

 

Mindenkit megvisel a több napja tartó hőség, a meteorológusok előrejelzései szerint pedig még jó pár napig el kell viselnünk a kánikulát. Ebben az időszakban, aki csak teheti, vízpartra menekül, legyen szó strandról vagy természetes vizekről. A megyében több strand várja szolgáltatásaival a hűsölni vágyókat. Tasnádon 10 lejes áron válthatunk teljes árú jegyet a strand területére, a kedvezményes jegy a gyerekek, nyugdíjasok és diákok számára pedig változatlanul 5 lejbe kerül. A fürdőkomplexum 4 termálvizes medencével várja vendégeit, ezen kívül a gyerekek számára külön medencét biztosítanak. A hideg vizes medencében jelenleg munkálatok zajlanak, ugyanis most rakják le a csempét a medence aljára. Véron András alpolgármester elmondása szerint hétköznaponként 800–1000 látogató fordul meg a strand területén, hétvégén ez a szám azonban 4–5000-re emelkedik, ez egyébként kevesebb, mint az elmúlt nyáron. Az alpolgármester tájékoztatása szerint július-augusztus hónapban többen vannak, akik akár több napra is igénybe veszik a strand szolgáltatásait. A látogatók a közel 1000 szálláslehetőség közül választhatják ki, hogy szállodában kívánnak-e megszállni 80–100 lejes szobánkénti áron, esetleg panziók szolgáltatásait veszik igénybe 50–60 lejért, vagy faházat bérelnek. A bátrabbak sátorozást is bevállalhatnak a strand területén.

Balogh Jácint arról tájékoztatta lapunkat, hogy Krasznamihályfalván a strandbelépő 10 lejbe kerül a felnőttek, ill. 4 lejbe a gyerekek számára. 7 éven aluliaknak a belépés ingyenes. Sátorhelyet 10 lejért bérelhetnek az érdeklődők, amely azonban nem tartalmazza a belépőt a strandra. Nem így van ez azonban a faházat bérlők esetében, ők ugyanis a 75 lejes nap bérleti díj ellenében nem kell strandbelépőt váltsanak. Ha 5 napnál tovább bérelnek faházat, a ház napi bérleti díja 50 lejre csökken. A szállodai szoba napi díja 60 lej, legalább öt nap esetében azonban csak 50 lejt kell fizetni, a kétágyas szoba 80 lejbe kerül, kedvezménnyel pedig 60 lejbe, míg egy három ágyas szobáért 100 lejt kérnek. A strandon az elmúlt hétvégén megközelítőleg 1000 látogató fordult meg, látogatottsága ugyanolyan mértékű, mint az elmúlt nyáron. Ákoson két medence, hotel és kempingezési lehetőség várja a látogatókat, ezen kívül a kitűnő gyógyhatású termálmedencék a gyógyulni vágyók körében igen népszerűek. A strandon korszerű játszóterekkel, sportolási lehetőségekkel is várják a felnőtteket és gyerekeket.

Nagykárolyban

A megye talán legnépszerűbb üdülőtelepe, a Nagykárolyi Termál Strand több ezer látogatót vonz hétvégenként és hétköznapokon is sokan veszik igénybe az strand szolgáltatásait. A felnőtt belépő 10 lejbe kerül, a kedvezményes jegyek 7 lejbe, míg 6 év alatt a belépés ingyenes. 19 óra után a felnőttjegy 8 lejért váltható, a gyerekek 4, a diákok és nyugdíjasok pedig 5 lejt kell fizessenek a belépőért. A megyében egyedülállónak számít, hogy a strand különböző csúszdákkal — ufo- és kamikaze — várja a látogatókat, melynek használatáért egész napra 10 lejt kell fizetni. Akik több napig szeretnék a strand szolgáltatásait igénybe venni, azok faházat vagy lakókocsit bérelhetnek, illetve sátorhelyet is biztosítanak az érdeklődőknek.

A természetes vizekben fürdőzők úszómester híján fokozott figyelemmel merészkedjenek a vízbe. Lehetőség szerint egymásra is figyeljenek oda és kerüljék a felhevült testtel való vízbe ugrást.

Kinczel Tünde

 

Cookie