×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Vidék

Kampányízű községnapok Udvariban

2012.05.06 - 18:04
Megosztás:
Kampányízű községnapok Udvariban

Két év szünet után (választási évben) ismét megrendezték a szatmárudvari községnapokat. Szombaton a Republic kellett volna fellépjen, viszont Cipő megbetegedése miatt az együttes nem vállalta a koncertet, helyettük a Hooligans zenéjére bulizott a közönség.

 

A Republic helyett a Hooligans együttes mozgatta meg szombat este a közönséget a 8. Szatmárudvari Községnapok esti koncertjén. A nagy nevű magyar együttes frontemberét és énekesét, Bódi Lászlót (becenevén: Cipő) súlyos betegséggel (meg nem erősített információink szerint szívinfarktus-gyanús esettel) kórházba szállították csütörtökön, így a Republic nem tudta vállalni a szatmárudvari fellépését. Abella Miklós menedzser és Nagy László Attila, az együttes dobosa jött el a szatmári településre, hogy elnézést kérjen a közönségtől, hiszen szép számban, még Magyarországról is érkeztek rajongók Szatmárudvariba. Kissé csalódottak voltak azok, akik Emerton–díjas együttesért érkeztek a koncertre, viszont kárpótlásként egy olyan „banda” lépet színpadra, amely Abella Miklós szerint „feltörekvő, rendkívül tehetséges fiatalokból áll, akik hamarosan legalább olyan jók lehetnek, mint a Republic”.

Elszállt a kismadár, de jött a Királylány. Így is fogalmazhatnánk, hiszen „beugróként” a többszörös Fonogram–díjas – Abella szerint „feltörekvő fiatalokból” álló – Hooligans lépett színpadra, akiket hatalmas lelkesedéssel fogadott a közönség. Ördög Tibor (becenevén: Csipa) és társainak rengeteg slágerük van, így a Királylány, a Legyen valami, a Félember, az Eljátszott Gyémánt, vagy a Küzdj az álmodért zeneszámokat együtt énekelte a tomboló közönség az együttessel. A hangulat fergeteges volt, csak sokkal éjfél után engedték a rajongók pihenőre a magyarországi srácokat.

A községnapok egyébként szombaton délben, a kampány jegyében kezdődtek. Két éve nem rendeznek Szatmárudvariban hasonló ünnepséget, idén, választási évben újjáélesztették a „hagyományt”. Egy rövid, ortodox feltámadási szertartás után Dumitru Pop polgármester öndicsérő beszéde után Nyiki Marcel alpolgármester fényezte a község elöljáróját. A polgármesteri hivatal előterében szatmárudvari születésű művészek, Mihaela Pastor bécsi maszkokat bemutató tárlata, illetve Mara Puşcaş Szatmári történetek című, néprajzi témájú fotókiállítása nyílt meg. A színpadon helyi óvodások és iskolások, román népzenészek és helybéli könnyűzene énekesek léptek fel. Vasárnap sportbemutatókat rendeztek és folytatódott a román népzenészek előadás-sorozata, este pedig, a községnap záróakkordjaként a méltán elismert Holograf együttes „ajándékozta meg egy gyűrűvel” a (Ţi-am dat un inel című száma az egyik sláger) közönséget.

 

Cookie