×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Kalazancisok az anyanyelvi táborban

2021.09.03 - 10:59
Megosztás:
Kalazancisok az anyanyelvi táborban
Egyhetes tanulmányi táborban jártak a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum diákjai, hiszen a Rákóczi Szövetség idén nyáron is több ezer fiatal számára biztosított táborozási lehetőséget Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napján átadott, teljes egészében felújított Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban.

A szövetség nyári programjainak kiemelt eseményei közé tartoznak a Kárpát-medencei Anyanyelvi Táborok, amelyeket elsősorban a külhoni magyar általános iskolás diákoknak szerveznek, azzal a céllal, hogy nemzeti identitásukat formálják, erősítsék, bővítsék ismereteiket a magyar nyelv és kultúra terén, kapcsolatot, barátságokat létesítsenek, és a felhőtlen, jó hangulatú együttlét mellett életre szóló élményeket szerezhessenek. A Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum 10 diákja Nagy Réka tanárnő kíséretében részese lehetett az augusztus 22–27. közötti anyanyelvi tábornak. Táncház, kirándulás, vetélkedők, kézműves foglalkozások, kulturális és sportprogramok színesítették az egyhetes együttlétet. A gyermekek táboroztatása az előírt higiéniai követelmények betartásával valósult meg. Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára köszöntötte a Rákóczi Szövetség összmagyar anyanyelvi táborának résztvevőit Sátoraljaújhelyen: „Minden nemzet és nép számára, így számunkra, magyarok számára is identitásunk, önazonosságunk maga az anyanyelv. Életre szóló útravalót kaptunk szüleinktől, nagyszüleinktől, akik belénk oltották ennek a különleges csodának, a magyar nyelvnek a csíráit, amikor megszülettünk. Feladatunk az, hogy mind jobban megismerjük, tanuljuk, ápoljuk és gondozzuk. Ezért is fontos és nagyszerű dolog a Rákóczi Szövetség anyanyelvi tábora” — emelte ki beszédében dr. Latorcai Csaba. Köszönetet mondott a Rákóczi Szövetségnek, a tábor szervezőinek azért az önzetlen és immáron több mint három évtizedes munkáért, amellyel szolgálják a magyarság ügyét a Kárpát-medencében és szerte a nagyvilágon. Programjaik minden korosztályt megszólítanak a legkisebbektől az egyetemistákig, erősítve bennük a magyar nemzet iránti elkötelezettséget és az egészséges hazaszeretetet.

Szatmári középiskolák diákjai is utazhatnak
348 Kárpát-medencei középiskola 18 ezer diákja emlékezik október folyamán — honismereti kirándulásokkal összekötve, történelmi emlékhelyeken, rendhagyó történelemórák keretében — az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.
Iskolakezdési ajándékozás Mikolában
A mikolai Gellért Sándor Általános Iskola magyar előkészítő osztályába iratkozó gyermekek nagy örömmel vették át a Rákóczi Szövetség által biztosított iskolatáskákat.
Október 23-i utazási pályázat középiskolásoknak
A Rákóczi Szövetség az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan diákutaztatási pályázatot hirdet magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségeknek.
Cookie