×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Nagykároly

Kaktuszkiállítás Nagykárolyban

2021.06.09 - 17:00
Megosztás:
Kaktuszkiállítás Nagykárolyban
Fotó: Aztekium Egyesület
Június 10-én, csütörtökön nyílik meg a Nagykárolyi Városi Múzeum és az Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület által szervezett kaktusz- és dísznövény-kiállítás Nagykárolyban.

A tárlatot június 13-ig naponta 10 és 18 óra között tekinthetik meg az érdeklődők, vasárnap pedig 10 és 14 óra között várják a látogatókat. A nagyszabású szabadtéri eseménynek a Károlyi-kastély udvara ad otthont. Az érdeklődők tizenhét gyűjtő növényeit tekinthetik meg, akik Kolozs, Szatmár és Máramaros megyéből (Nagybánya, Máramarossziget, Szinérváralja, Tőkésbánya), valamint Hajdúszoboszlóról érkeznek a kiállításra.

K.A.

Mérsékelt érdeklődés a Múzeumok Éjszakája programjai iránt
A 2019-es (pandémia előtti) adatokhoz viszonyítva elmaradt ugyan az érdeklődők száma a korábban tapasztaltaktól, azonban a szervezők így is elégedettek, hiszen rövidebb nyitvatartás mellett, helyi fellépőkkel is vonzott közönséget a Károlyi-kastélyba a programsorozat.
Megemlékeztek a hősökről
Tegnap Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is megemlékezést tartottak a hősök napja alkalmából.
Folyamatban a parkolóhelyek kijelölése
A fizetéses parkolási rendszer bevezetéséről szóló tervezetnek hónapokkal ezelőtt adott zöld utat a Nagykároly Helyi Tanács, a parkolóhelyek bérlését igényelni kell az önkormányzat keretében létrehozott igazgatóságon: a mozgássérültek élveznek elsőbbséget.
Cookie