×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Vidék

Jótékonysági sportesemény egy beteg kislányért

2024.06.05 - 13:45
Megosztás:
Jótékonysági sportesemény egy beteg kislányért
Nagyon sokba kerül Antónia gyógykezelése, a közösséghez fordulnak segítségért a szülők.
Egy rémálom vált valóra idén a Varga családban. Kiderült, hogy öt éves kislányuk, Antónia- Laura súlyos beteg. Június 8-án jótékonysági sportesemény lesz Túrterebesen, a gyerek kezelését elősegítendő.

Nem győzik önerőből súlyos beteg gyerekük kezelését, ezért a jótékonysághoz és a közösség erejéhez folyamodtak a szülők. Ezen a szombaton, egy sportesemény lesz Túrterebesen az adománygyűjtés érdekében, ennek részleteit egy közösségi oldalon létrehozott eseményben írták össze a szervezők és a szülők:

„Minden szülő szeretné egészségesnek, boldognak tudni gyermekét, és legrosszabb rémálma válik valóra azzal, ha ez nem így történik.
Sajnos egy rémálom vált valóra idén a Varga családban, mikor kiderült, hogy öt éves kislányuk, Antónia- Laura súlyos beteg. Megrázó diagnózist közöltek velük az orvosok: akut mielogén leukémia. Ez a vérképzőrendszerből kiinduló daganatos betegség, melyre az abnormális mieloid előalakok akut felszaporodása jellemző a vérben és a csontvelőben.

Kezelés

Hogy minél nagyobb esély legyen a gyógyulásra, elkezdték a kemoterápiás kezelést Kolozsváron. Eddig a család önerőből, egyedül próbált harcolni gyermekük egészségének visszaállításáért, csendben küzdöttek nap, mint nap. Sajnos az anyagi lehetőségek korlátozottak, és kimerülőben vannak.

Összefogás kell

A közösség támogatása ilyenkor még fontosabb, mint valaha. Összefogással tehetünk a kis Antónia gyógyulásáért.
Június 8.-án csatlakozz hozzánk, és jótékonysági sporteseményünkön adakozz jó szívvel, hogy hozzájárulhass te is a gyermek mosolyához.

Nyolcadikán délelőtt

Szeretettel várunk mindenkit, kicsit és nagyot szombat délelőtt fél tíztől a Felszeg végén. Innen egy bemelegítés után együtt haladunk a Kishegy irányába és vissza, így összesen kb. 5 km-t megtéve lehetőségek szerint, ki ahogy szeretne- szaladva, gyalogolva, vagy biciklizve.
A helyszínen lehetőség lesz adományozni.
Amennyiben lehetséges, kérünk, viselj fehér trikót, és hozz innivaló vizet magaddal.

Szeretettel várunk minden segítő szándékú személyt!

Hírszerkesztő
 

Másfél százan mozdultak meg Antóniáért
Feigi Tünde, Jeromos Andrea és Schvarczkopf Mária szervezett rövid, jótékonysági sporteseményt június 8-án Túrterebesen egy beteg kislány gyógykezeléséért. Sokan vettek részt, meglepő értékű adomány érkezett.
Zöld hét a túrterebesi általános iskolában
Az Élet Fája Ökológiai és Humanitárius Egyesület a Zöld Héten és az április 22-ei Föld napja az ökológiai esemény alkalmából nagyszabású akciót szervezett Túrterebesen.
Nemes célú, árveréssel egybekötött tárlat
A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban karácsonykor kezelt kis páciensek arcára szeretne örömet csalni a szatmári művészeti iskola: a diákok legszebb képzőművészeti alkotásait bocsátják licitre egy tárlat keretében,a befolyt összegből ajándékot vásárolnak a beteg gyerkőcöknek.