×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Jól „bevásárolt” Olaszországban

2021.09.27 - 16:47
Megosztás:
Jól „bevásárolt” Olaszországban
Fotó: Román Határrendészet
Nem kevesebb mint 3007 elektronikai felszerelést (laptopok, mobiltelefonok, különféle kiegészítők) akart behozni az országba az a 24 éves, Suceava megyei illetőségű fiatalember, aki szombaton délután jelentkezett belépésre a petei határátkelőnél, egy utánfutós teherszállítót vezetve.

Mivel az ellenőrzést végző határrendészeknek „szemet szúrt” valami, igencsak alaposan átvizsgálták a rakományt, nem is eredménytelenül: négy raklapnyi elektronikai cikk nem volt feltüntetve az ellenőrzéskor bemutatott dokumentumokon.

A fiatalember elmondása szerint az összesen 1 740 000 lej értékű elektronikai cikkeket olaszországi tartózkodása alatt vásárolta össze, hogy aztán itthon adja el őket. A hatóság a felszereléseket elkobozta, a fiatal ellen pedig bűnrészesség vádjával indított eljárást. SZFÚ

 

 

 

 

 

Nem lesz ingázósáv Peténél
Mióta bevezették a határellenőrzést a petei átkelőnél, azóta téma a rendszeresen itt közlekedőknek, hogy elérjék a határrendészeteknél, nyissanak reggel és délután aktív sávot az ingázóknak.
Hatalmas forgalom a határon
Nagyon nagy volt a jövés-menés a megyebeli határátkelőknél, az elmúlt 48 órában 11 353 utazó lépett az ország és a megye területére, amire a járványhelyzet kezdete óta nem sokszor volt példa, s közülük 106 személynek kellett karanténba vonulnia.
Hatalmas dróttekercsekbe bújtak
Az, hogy a kamionok rakterében a legkülönfélébb áruk közé vagy azokban, gyakran a legképtelenebb és -veszélyesebb helyeken rejtőznek el a határokon illegálisan átkelni tervezők, nem jelent újdonságot a petei határrendészek számára — de számukra is mindig van „új a nap alatt”.
Cookie