×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Johnson: London bármilyen áron fenntartja az Egyesült Királyság integritását

2021.06.12 - 18:49
Megosztás:
Johnson: London bármilyen áron fenntartja az Egyesült Királyság integritását
London bármilyen lehetséges eszközzel fenntartja az Egyesült Királyság területi integritását - mondta szombaton, az észak-írországi kereskedelemszabályozási vitákra utalva a brit miniszterelnök.

Boris Johnson, aki a hét vezető ipari hatalom (G7) délnyugat-angliai csúcstalálkozóján nyilatkozott, egyenes utalást tett arra is, hogy a koronavírus-fertőződések számának emelkedése miatt a tervezettnél későbbre csúszhat a járvány megfékezését célzó, még érvényben lévő utolsó korlátozások feloldása.

Johnson a BBC televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott: az Európai Unió vezetőinek körében "meglehetősen sok a félreértés" az észak-írországi helyzettel kapcsolatban.

A brit kormányfő nyilatkozatának előzményeként Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke - aki az EU képviseletében jelen van a G7-csúcson - Johnsonnal tartott megbeszélése után leszögezte: az EU teljesen egységesen vallja, hogy az észak-írországi szabályozási protokollt be kell tartani.

MTI

Johnson: meg kell törni az embercsempészek tevékenységét 
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a La Manche-csatornán történt szerdai tragédia is azt mutatja, hogy életbevágóan fontos feladat az embercsempész bandák "üzletmenetének megtörése".
Az EMA a Janssen-vakcina termékinformációjának frissítését javasolja
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a Johnson & Johnson vállalatcsoporthoz tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag termékinformációjának frissítését javasolta azzal, hogy a vakcina lehetséges mellékhatásai között szerepeltetni kell az alacsony vérlemezkeszám előfordulásának esélyét is.
Johnson: megfelelőnek tűnik a július 19-i időpont a korlátozások feloldására
Megfelelőnek tűnik a július 19-re halasztott időpont a koronavírus-járvány megfékezését célzó, még érvényben lévő utolsó korlátozások feloldására Nagy-Britanniában - mondta hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.
Cookie