×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Javult is, nem is a taxisok helyzete

2020.06.17 - 16:58
Megosztás:
Javult is, nem is a taxisok helyzete
A kezdeti enyhítések még nem elegendőek ahhoz, hogy a taxisok vírus okozta helyzete javuljon. Bár már mutatkoznak a forgalomnövekedés jelei, a jelentős változásra még várniuk kell.

Bár a koronavírus-járvány veszélye nem múlt el, a kijárási korlátozások megszűnésével egy újabb lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy visszanyerjük a megszokott, mindennapi életünket. Az enyhítéseknek köszönhetően számos vállalkozáshoz hasonlóan a taxisok is újra munkába állhattak, szigorú szabályok betartásával. Az utasok kizárólag a jármű hátsó ülésén foglalhatnak helyet. Az utasoknak az utazás teljes időtartama alatt maszkot kell viselniük. A sofőrnek maszkkal és fertőtlenítőszerrel kell rendelkeznie, továbbá a járművet naponta takarítani és fertőtleníteni kell.

A hosszú kényszerszünet után, az enyhítések ellenére a forgalom jelentős növekedése még várat magára, mondja Dumitre Grigore. A sofőr bizakodó, örül, hogy végre dolgozhatnak: „A taxizás egy olyan szakma, amit, ha az ember okosan csinál, igazán jövedelmező lehet. Mi is, mint sok más, szolgáltatásokat biztosító cég, megéreztük a klienseink hiányát. Sokan közülünk, akárcsak bárki más, kénytelenek voltak otthon maradni, és voltak olyanok is, akik a klienshiány miatt otthagyták a céget. Mostanra azonban változni látszik a helyzet. Bár a szokásos forgalomra még várni kell, biztató, hogy az emberek szabadon mozoghatnak a városban, korlátozások nélkül. Sőt, ami még jobb, hogy most már a teraszok is kinyitottak, még ha meg is szabták a vendégek számát. Így valamelyest a hétvégi munka is biztosítva van, de még mindig nem az igazi. A városszintű rendezvények elmaradása nagy kiesés lesz számunkra, akárcsak az, hogy a klubok és más szórakozóhelyek még mindig zárva vannak. Tudom, hogy az emberek egészsége az első, és csak remélni tudom, hogy minél hamarabb újabb lazítások lépnek majd érvénybe, hiszen, ha ez történik, akkor az azt jelenti, hogy a vírushelyzet is javul.”

Egy neve elhallgatását kérő szatmárnémeti taxis lapunknak elmondta, hogy véleménye szerint sok múlik azon is, hogy mikor nyitnak az éttermek, továbbá hogy mikor lehet ismét családi eseményeket — lakodalmak, születésnapi rendezvények, keresztelők — tartani anélkül, hogy korlátoznák a résztvevők számát.

Kallós András

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie