×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
23 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

Izraelnek jogában áll megvédeni polgárait a terrorszervezetek barbár támadásaitól

2024.05.14 - 17:15
Megosztás:
Izraelnek jogában áll megvédeni polgárait a terrorszervezetek barbár támadásaitól
Izraelnek jogában áll megvédeni polgárait a terrorszervezetek barbár támadásaitól - jelentette ki Nagy Szabolcs RMDSZ-es képviselő kedden a parlamentben, hangsúlyozva, hogy a szövetség mindig is támogatta a zsidó közösségeket.

A parlament ünnepi ülésén tartott felszólalásában az RMDSZ-es politikus kiemelte, a május 14-ét a Románia és Izrael közötti szolidaritás és barátság napjává nyilvánító törvény elfogadása a két ország közötti szoros kötelékek és baráti kapcsolatok elismerése. Hozzátette, ez a nap ráirányítja a figyelmet az olyan közös értékekre, mint a demokrácia, az emberi jogok vagy a kisebbségi jogok tiszteletben tartása. "Az RMDSZ mindig is támogatta a zsidó közösséget (...), elismerjük fontos hozzájárulását régióink sokszínűségéhez és fejlődéséhez. A szolidaritás és a barátság napja egyben a megbecsülése és elismerése ennek az állandó hozzájárulásnak" - fogalmazott Nagy Szabolcs.

Az RMDSZ-es politikus emlékeztetett, hogy Románia az elsők között ismerte el Izrael államot, ugyanakkor az egyetlen kelet-európai ország, amely 1948 óta megszakítás nélküli diplomáciai kapcsolatot tart fenn Izraellel.

"A közel-keleti helyzet rendkívül aggasztó, és a mi feladatunk megfékezni a konfliktushelyzetek miatt egyre erősödő antiszemitizmust, elítélve az Izrael elleni terrortámadásokat, a terrorizmust és a szélsőséges erőszakot, amelyek az elmúlt években felerősödtek Izraelben. Izraelnek jogában áll megvédeni polgárait a terrorszervezetek barbár támadásaitól" - szögezte le. Hozzátette, a jelenlegi bizonytalan időkben olyan politikai vezetőket kell választani, akik az emberek valódi problémáival foglalkoznak, nem az értelmetlen politikai csatározásokra pazarolják az energiát.

Hírszerkesztő