×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
3 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Nagykároly

IV. PRIMO kosárkupa, Nagykároly: Mindenki nyert!

2022.11.15 - 17:39
Megosztás:
IV. PRIMO kosárkupa, Nagykároly: Mindenki nyert!
Mindennél fontosabb volt a jövő kosarazói számára, hogy megtapasztalhatták egy bajnokság hangulatát (Fotók: Bartha Botond-Zsolt)
Több mint kétszáz gyerek részvételével zajlott U12-es kosárlabda-bajnokság, hat erdélyi város delegált csapatokat a megmérettetésre. Elégedett lehet az eredménnyel a két Szatmár megyei csapat.

Mini és bébi-korosztályba tartozó fiúk és lányok számára szervezett kosárlabda-bajnokságot a házigazda PRIMO Egyesület Nagykárolyban, a Iuliu Maniu Műszaki Líceum sporttermében november 12-én. A házigazda csapatai mellett a szatmárnémeti Magic fiai és lányai képviselték még a megyét, mellettük kolozsvári, zilahi, nagybányai és máramarosszigeti csapatok léptek pályára. Az eredményekkel kapcsolatban Filip Zoltán, a Magic edzője és Florentina Timoc a PRIMO Egyesület elnöke tájékoztatta szerkesztőségünket.

Kosárlabda maraton

Igazi kosaras maraton volt: reggel nyolctól este nyolcig zajlottak a meccsek, a rendelkezésre álló két pályán párhuzamosan, a több mint kétszáz játékost kísérő szülői és szurkolói gárda alig fért el a teremben, óriási volt a hangulat az első meccstől az utolsóig, az eredmény állásától és a nyertes kilététől függetlenül.

Fiúk és lányok

Mindkét kategóriában indult fiú- és lánycsapat is, a mini kategóriába a 2010 – 2011-es születésű gyerekek tartoztak, a bébi meccseket 2012 – 2013-as születésű ifjú reménységek játszották. Utóbbiban nem volt helyezés, osztályozás, a lényeg a játék és a játszás volt ezen korosztály tagjai számára.

Fiúk mini kosárlabda kategória:

I.: BC Primo Nagykároly
II.: BC Magic Szatmárnémeti
III.: BC Nordic Nagybánya
IV.: BC 2B Sports Zilah
V.: ACS Tiger-Lion Kolozsvár

Lányok mini kosárlabda kategória:

I.: BC Magic Szatmárnémeti
II.: LA Baschet Kolozsvár
III.: BC Primo Carei
IV.: Pro Sport Sighet

Különdíjakat kaptak:

Bántó Hanna – a sportág reményége – LA Baschet Kolozsvár
Luca Bercheş – a legtechnikásabb játékos – Primo Nagykároly
Panic Aaron – a legjobb védő – Primo Nagykároly
Tarnoki Tavi – a legeredményesebb játékos – Primo Nagykároly
Pop Eliza – a sportág reményége – Primo Nagykároly
Balog Dalma – a legtechnikásabb játékos – BC Magic Szatmárnémeti

Minden résztvevő elismerő oklevelet kapott, érmet akaszthatott a nyakába és serleggel díszítheti a szobáját, és minden gyerek a sportolók számára legfontosabb versenyhangulatot megtapasztalva vehette le a díjkiosztó után a kosármezt. Az edzők úgy értékelték, mindennél fontosabb volt a jövő kosarazói számára, hogy megtapasztalhatták egy bajnokság hangulatát, kimozdultak kicsit az edzőmeccsek egyhangúságából, átérezhették, milyen tétmeccset játszani idegen ellenfelekkel, idegen helyen és egész napos teljesítményt nyújtani.

Támogatók, szervezők

Támogatók: Stebo Logistic, MW Trade Kft., Tehno Kft., Aspa Grup, Zki Seminţe, Alconor Kft., Turandot cukrászda, Nagykárolyi Kulturális- és Sportigazgatóság és minden szülő.
Szervezők: Florentina Timoc, Lucuță Iulian, Lucuță Gabriel, Racolța Adriana.

Szerző: Princz Csaba
 

 

Cookie