×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
18 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmár megye

Itt vannak az idei Tour de Tur – CBA legjobbjai

2024.05.20 - 10:56
Megosztás:
Itt vannak az idei Tour de Tur – CBA legjobbjai
(Fotók: tourdetur.ro)
Szombat délelőtt rendezték a tizennyolcadik Szatmár megyei terepbicikliző és terepfutó bajnokságot, a Tour de Turt. Több mint háromszáz versenyző állt rajthoz, négy versenyszámban.

Komolyabb problémák, malőrök és sérülések nélküli versenyt követően hirdethettek eredményt a XVIII. Tour de Tur – CBA verseny véget értével szombat délután a muzsdaji tó partján.

hirek/2024/05-majus/tourdetur-4.jpg
Tucatnyi jól teljesítő résztvevő állhatott fel az erre a célra faragott, jellegzetes, három fokú rönkdobogóra. Akik nem álltak fel a dobogó egyik fokára sem, pedig ismét kiválóan teljesítettek, azok az önkéntesek voltak, szám szerint százan.
hirek/2024/05-majus/2-7.jpg
A verseny végeztével nem csak a résztvevőknek és a támogatóknak köszönték a tartalmas napot a szervezők, de az önkénteseknek, mint a Tour de Turt hajtó, legfontosabb „fogaskerekeknek” is.

hirek/2024/05-majus/tourdetur-2.jpg
Az ITT közzétett eredmények szerint a nők 44 kilométeres maratoni kerékpáros versenyét Hodas Erzsébet Katalin nyerte két óra 56 perces idővel, a férfiak maratoni távú bicikliversenyét Eduárd Kató nyerte, 1 óra 54 perces idővel.
hirek/2024/05-majus/3-4.jpg
Az 50+ korosztály férfi legjobbja két keréken, Velychko Tomas volt.
A fél-maratoni terepfutás (25 km.) legjobb női versenyzője Sefer Bernadett volt 2:43-as idővel, a legjobb hosszútávfutó férfi Petz Patrik volt, ő 1 óra 50 perc alatt futotta le a 25 kilométeres távot.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2024/05-majus/5-2.jpg
Szombat reggel rajtol a 18. Tour de Tur - CBA
Nem kiskorú már a nemzetközi szinten ismert, sokrétű szatmári terepverseny, de a helyszín továbbra is ugyanaz: a muzsdaji tó partjáról a Túr menti védett övezetek. Kerekezve és futva.
Természetvédelmi területek és csokoládégyár
Halmi diákok kíséretében ismerkedtek a Szatmár megyei természetvédelmi terüeletekkel francia diákok. Az ismeretszerzés aztán a csokoládékészítésre is kiterjedt.
Szatmárnémeti versenyzője is lesz a magashegyi-futás világbajnokságnak
Április derekán, a portugáliai Vouzela-t övező hegyekben tartják az idei magashegyi-futás világbajnokságot. Hodas Erzsébet Katalin személyében szatmárnémeti futó is meghívást kapott, hogy legyen tagja a nagy megmérettetésen a román válogatottnak.