×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Itt vannak a vendég koldusok

2020.07.17 - 07:03
Megosztás:
Itt vannak a vendég koldusok
Mint minden nyáron, idén is megindult a koldusinvázió Szatmárnémetiben, a városi rendőrség napi rendszerességgel kap hívásokat a tolakodó kéregetők miatt.

A város utcáin gyerekkel a karjukon, tarisznyával az oldalukon, kopott, koszos ruhában mászkáló idegenek Szilágy, Máramaros vagy Beszterce-Naszód megyéből érkeznek, és köreikben bevett szokás utazó koldusként dolgozni, más megyék városaiba is átjárni kéregetni. Idő- és energiahatékonyan dolgoznak, szigorúan csak a legforgalmasabb helyeken járnak, s ha kapnak pénzt a járókelőktől, „megfelelőnek” minősítik az adott várost vagy az adott környéket, és visszajárnak. Ha nem jutnak bevételhez, más helyek után néznek, ha meg sehol nem kapnak, más bevételi forrás után néznek. Más módszer gyakorlatilag nincs a jelenség felszámolására. A városi rendőrség minden bejelentés helyszínére kiszáll, ha van igazolvány a koldusnál, igazoltatja, ha nincs, bekíséri a rendőségre. A nem szatmári állandó lakhellyel rendelkezőket vonatra teszik és hazaküldik, a szatmári koldusokat pedig megbüntetik, a bírság összege behajtásának csekély esélye mellett.

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie