×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
24 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Szatmárnémeti

Ismét Szatmárnémetibe látogat a nép ügyvédje

2024.05.13 - 10:12
Megosztás:
Ismét Szatmárnémetibe látogat a nép ügyvédje
A nép ügyvédje a Nagyváradi Területi Iroda képviselőin keresztül fogadóórát tart Szatmár megyei lakosok számára a hét közepén Szatmárnémetiben. A jogi segítségnyújtó szolgáltatás igénybevételéhez előzetesen be kell jelentkezni.

Május 15-én ismét Szatmárnémetibe látogat a nép ügyvédje. A Nagyváradi Területi Ombudsmani Iroda ügyvédje délelott fél 11-től várja a szatmáriakat a Szatmári Prefektusi Hivatal épületében, az Alexandru Ioan Cuza 11. szám alatt. A fogadóórán való részvételt előzetesen jelezni kell a 0259-440-535-ös telefonszámon.

Az ingyenes fogadóórán az állampolgároknak lehetőségük nyílik olyan közintézmények ellen panaszt tenni, amelyek valamilyen módon vétettek alkotmányos és emberi jogaik ellen. Aki szeretne petíciót benyújtani, annak pontos információt kell adnia személyes adatairól (teljes név, lakcím), a jogait megsértő intézményről, és iratairól fénymásolatot is be kell nyújtania.

Az ombudsmani törvénnyel minden állami szférába tartozó hivatallal szemben fel lehet lépni, az egyedüli kivételt ez alól a bíróságok képezik.

Hírszerkesztő

Szatmárnémetiben a Nép Ügyvédje
2024. január 25-én, csütörtökön 10.30 órai kezdettel a Nép Ügyvédje intézmény Nagyváradi Területi Irodája újabb meghallgatásokat szervez Szatmárnémetiben.
Megtörtént a vezetőségváltás a prefektúrán
A kormány döntése értelmében Radu Roca Szatmár megye új prefektusa, míg Romeo Pop és Altfatter Tamás az alprefektusi feladatokat látja el. Tegnap ünnepélyes keretek között zajlott az eskütétel, mindhárman megígérték, hogy a lakosság szolgálatában állnak.
Hivatalos: leváltották Altfattert
Leváltották prefektusi tisztségéből Altfatter Tamást, aki mostantól alprefektusként folytatja tevékenységét, az új kormánymegbízott Radu Roca lett.