×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Ismét oltakozásra buzdított Klaus Iohannis államfő: menjenek és oltassák be magukat, hogy ne kerüljenek kórházba

2021.10.23 - 11:27
Megosztás:
Ismét oltakozásra buzdított Klaus Iohannis államfő: menjenek és oltassák be magukat, hogy ne kerüljenek kórházba
Klaus Iohannis államfő újabb felhívást intézett a lakossághoz, hogy oltassák be magukat koronavírus ellen, mert nincs más út a járvány leküzdésére.

Szombati Facebook-bejegyzésében az elnök rámutatott, a kórházak megteltek, az orvosok és a teljes egészségügyi személyzet megállás nélkül dolgozik, az intenzív terápiás osztályokon nincsenek már helyek. Szavai szerint katasztrófával állunk szemben, és bár sok helyről érkezik segítség, „senki nem oltathatja be magát helyettünk, ezt nekünk kell megtennünk".

„Nincs más megoldás, mint az oltás, ezt komolyan kell vennünk és el kell fogadnunk. Kedves románok, menjenek és oltassák be magukat, hogy ne kerüljenek kórházba, ne adják tovább a betegséget, vessünk véget egyszer és mindenkorra ennek a járványnak" — írta. Iohannis ugyanakkor hangsúlyozta, minden nyugat-európai országban oltással fékezték meg a járványt.

AGERPRES

Rafila: 35-40 százalékos átoltottságnál nem a harmadik dózis a fontos, hanem az oltatlanok immunizálása
A koronavírus elleni oltás harmadik dózisának beadására azokban az országokban kell hangsúlyt fektetni, ahol 70-80 százalékos az átoltottság - jelentette ki csütörtökön az új egészségügyi miniszter.
Lemondunk az AstraZenecáról
2022-től már nem oltanak Romániában az AstraZeneca gyártó Vaxzevria nevű, koronavírus elleni vakcinájával. Az országos oltási bizottság azt javasolta az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy ne vásároljon több vakcinát a gyártótól.
Olaszországban oltáshoz kötötték a városi tömegközlekedés használatát
Szigorúbb járványintézkedéseket vezetnek be a karácsonyi időszakban az oltás nélküliekkel szemben, akik negatív teszttel sem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, nem léphetnek be szállodákba, bárokba és edzőtermekbe - jelentette be az újabb korlátozásokat Mario Draghi miniszterelnök szerda este. 
Cookie