×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Ismét kötelezővé válik a védőmaszk használata szabadtéren is a 6 ezrelékes incidenciát meghaladó településeken

2021.10.06 - 15:14
Megosztás:
Ismét kötelezővé válik a védőmaszk használata szabadtéren is a 6 ezrelékes incidenciát meghaladó településeken
Ismét kötelezővé válik a védőmaszk viselése szabadtéren is minden olyan településen, ahol az ezer lakosra eső koronavírusos betegek száma az utóbbi 14 napra számítva meghaladja a 6-ot. Az intézkedés újbóli bevezetését az egészségügyi, illetve a belügyminiszter közös rendelete írja elő.

Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter és Lucian Bode belügyminiszter szerdán írta alá a védőmaszk viselését, a járványügyi szűrést és a kézfertőtlenítést a veszélyhelyzet ideje alatt kötelezővé tevő korábbi, 2020/874/81-es rendeletet kiegészítő rendelkezést.

Az egészségügyi tárca közleményében leszögezi, mentesülnek a szabadtéri maszkviselés kötelezettsége alól azok a személyek, akik magukban vagy a velük egy háztartásban élőkkel közösen valamilyen tevékenységet végeznek a szabadban, például sportolnak.

A közegészségügyi igazgatóságok javaslatára a megyei vészhelyzeti bizottságok más kivételekről is dönthetnek - mutat rá a tárca.
AGERPRES

Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Arafat: december 20-tól nyomonkövetési formanyomtatványt kell kitölteniük a Romániába érkezőknek
December 20-tól a Romániába beutazó személyeknek a határátlépés előtt ki kell tölteniük egy nyomonkövetési formanyomtatványt - jelentette be vasárnap Raed Arafat.
Cookie