×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Ismét kijutottak az Eb-re a román ifik

2020.11.18 - 15:31
Megosztás:
Ismét kijutottak az Eb-re a román ifik
Románia 21 éven aluliak labdarúgó-válogatottja zsinórban második alkalommal jutott ki a korosztályos Európa-bajnokságra, amit 2021-ben Magyarország és Szlovénia közösen fog megrendezni.

Adrian Mutu szövetségi kapitány legénysége kedd este Ploieşti-en a 8-as csoport éllovasával, Dániával 1–1-et játszott, és az így szerzett ponttal a tíz selejtező széria legjobb öt második helyezettje között zárt. 
Mutu majd’ egy csapatra való alapembert kellett nélkülözőn különböző okokból: Dennis Man, Florinel Coman, Virgil Ghiţă, Valentin Mihăilă, Andrei Chindriş, Andrei Ciobanu, Tudor Băluţă, Denis Drăguş, George Ganea és Adrian Petre került ki a keretből.
Így is végig mezőnyfölényben játszottak, de a vendég dánok az egyetlen kapura tartó lövésükből gól szereztek: az 50. percben Nikolai Laursen 11-esből szerzett vezetést a csapatának (0–1). Nyolc perccel később viszont a dánok emberhátrányba kerültek, miután a grúz bíró „drákói szigorral” ítélt meg egy szabálytalanságot (Alexandru Mățan maradt volna ziccerbe, de ellenfele faultolta), és piros lappal kiállította Sebastian Hausnert.
A 72. percben Valentin Costache egyenlített (1–1), ami elég volt a továbbjutáshoz. 
Dánia 26 ponttal zárt a csoport élén, mögöttük Románia (20 pont), Ukrajna (16), Finnország (13), Észak-Írország (9), Málta (1) sorrend alakult ki.
Románia 2019-ben – a szatmári Rus Adriánnal a keretben – az olaszországi Eb elődöntőjéig jutott el, és ezzel kivívta a tokiói olimpián való részvételt is. 
A 2021-es Eb-n a négy csoport mérkőzéseit március 24–31. között rendezik, a csoportgyőztesek pedig május 31. – június 6. között elődöntőket, döntőket játszanak. 

Megfeledkeztek a szatmári focicsapatról?
Még nem született hivatalos döntés a Nagyváradi Luceafărul – Szatmárnémeti VSK labdarúgó-mérkőzés ügyében, amit november 4-én kellett volna rendezzenek a Liga 3 10-es csoportjának hetedik fordulójában.
A harmadik kalapba kerültek a román ifik
Elkészült a 21 éven aluliak jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságának a sorsoláshoz a kalapbeosztás, amelyből kiderül, hogy a 2019-es elődöntős Románia a harmadik értékcsoportba lett sorolva.
Már szombaton elutaznak a pontokért
Az idénynyitó mérkőzésen találkozott a vasárnapi ellenfelével a Szatmárnémeti VSK, amely meg szeretné ismételni a szeptemberi teljesítményt. Akkor simán tudták verni a vendég Unu Fotbal Club Gloria együttest.
Cookie