×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Ismét csűrt döngölnek Avasújvárosban

2021.10.21 - 14:21
Megosztás:
Ismét csűrt döngölnek Avasújvárosban
Szombaton kora estétől muzsikától, daltól és tánctól lesz hangos az avasújvárosi falumúzeum udvara, ahova idén is mindenkit hívnak-várnak „csűrt döngölni”.

A már évtizedes hagyománnyá érett Csűrdöngölő néptáncestet anno a néptáncok-népdalok felelevenítése, a falumúzeum, valamint a helyi borok népszerűsítése érdekében szervezték, s a rendezvény az első pillanattól nagy népszerűségnek örvendett, nemcsak az újvárosiak, de a környező települések lakóinak körében is.

Köszönhetően annak is, hogy a talpalávalót mindig zenekar biztosította — mint ahogy biztosítja idén is, méghozzá az Avasújvárosban már bizonyított dési Rezeda zenekar szolgáltatja a muzsikát. Szokás szerint a résztvevők nemcsak a táncba, éneklésbe, hanem a Szabó Ida Református Nőszövetség tagjai által készített fánkokba, igazi házi zsíros kenyérbe, jóféle borokba és friss forrásvízbe is belekóstolhatnak majd.

A Csűrdöngölőbe természetesen díjtalan a belépés, a szervezők szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt, nótázni, táncolni, mulatni vágyót október 23-án, szombaton 18 órától. (Ha az időjárási körülmények nem lesznek a legmegfelelőbbek, nagyon esne az eső, a rendezvényt az iskola tornatermében tartják meg). Sz. K. M.

Nagy gáz, hogy nincs bevezetve a gáz…
Szatmárban is kevés település lakói örvendhetnek a gázfűtés nyújtotta kényelemnek — pedig a gázbevezetés története több mint két évtizede indult, ám azóta sem jutott egy komolyabb lépéssel előre.
Nem úgy, mint nyáron, de lehetett közlekedni
Nem okozott különösebb gondot Szatmár megyében az intenzív havazás, bár bizonyos szakaszokat a hóátfúvás miatt képtelenség volt teljesen megtisztítani — a községi rangú utak hómentesítése mindenhol önerőből, az önkormányzatok saját felszerelésével zajlott.
Cookie