×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Ismét a színház bűvöletében

2012.11.20 - 08:23
Megosztás:
Ismét a színház bűvöletében

Hétfő délután ünnepélyesen megnyílt a Színművészeti Egyetemek VI. Nemzetközi Fesztiválja, azaz a SPOT. A főszervező köszöntötte az egybegyűlteket.

Mondhatni, családias légkörben kezdődött el hétfő délután az idei SPOT. A megnyitón főleg a Nagykárolyi Művelődési Ház munkatársai és a fesztiválra már megérkezett színinövendékek vettek részt.

A jelenlévőket a rendezvény kiötlője, Paul Sarvadi mellett Bogdan Georgescu — a Nagykárolyi Művelődési Igazgatóság részéről — és Adrian Paşca, a Művelődési Ház igazgatója köszöntötte. Sarvadi néhány mondatban üdvözölt mindenkit, s abbéli reményének adott hangot, hogy a mostani rendezvény is annyira jó és tartalmas lesz, mint az elmúlt évek fesztiváljai.

Bogdan Georgescu meghívta a fellépőket a Károlyi-kastélyba, majd megköszönte Kiss Zitának, Fejszés Lászlónak és Nagy Zsoltnak, a Művelődési Ház munkatársainak a fesztivál szervezésében nyújtott segítségét. Georgescu a város elöljáróinak és a különböző intézmények vezetőinek az üdvözletét is tolmácsolta a meghívottak felé.

Az idei fellépők között a kolozsvári, bukaresti és craiovai színművészeti egyetemek növendékeit láthatja majd a művészetpártoló nagykárolyi közönség. Külföldi meghívottként, a szűkös anyagi körülmények miatt, idén már csak az Újvidéki Egyetem dráma tanszékének másodéves diákjai érkeznek a fesztiválra, akiket a Szabadkai Népszínház Jászai Mari-díjas főrendezője, Hernyák György kísér el. Az előadások helyszínei: a Iuliu Maniu Műszaki Kollégium sportterme, illetve a Károlyi-kastély.

 

Cookie