×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
3 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Sport

Ismét a Sentierrié a partiumi focitrón

2022.11.28 - 12:18
Megosztás:
Ismét a Sentierrié a partiumi focitrón
A Sentierri csapata nyerte meg hétvégén a két év kihagyás után ismét megrendezett, immár XXI. Partiumi Focikupát.

Elmaradt a meglepetés, az utóbbi évek dominanciájának megfelelően ezúttal is a Sentierri csapata nyerte Szatmárnémeti legnagyobb hagyománnyal rendelkező amatőr focibajnokságát, a koronavíruss-járvány miatt két év megszakítás után visszatérő Partiumi Focikupát, miután a döntőben büntetőkkel legyőzte a Szatmári Vörös Ördögöket.

November 26-án, szombaton nyolc csapat gyűlt össze a pusztadaróci sportteremben, hogy 2019 után ismét megmérkőzzenek a tornán. Az A csoportban nem történt meglepetés, a várakozásoknak megfelelően a sorsoláson kiemelt Golissimó magabiztosan megnyerte a kvartettet, mögötte a Fivérek csapata jutott tovább, a MIK-RMDSZ és az Athletic FC pedig elbúcsúzott a tornától. A másik csoportban viszont a toronymagas esélyes Sentierri csak döntetlent játszott a Szatmári Vörös Ördögökkel, amely jobb gólkülönbségének köszönhetően megnyerte a csoportot a Sentierri, a Terebes FC és a Zöld Sasok előtt.

hirek/2022/november/zold-sasok.jpg

A csoportkör alakulása következtében az „előrehozott döntőnek” tűnő elődöntőben a Sentierri Adrian Farcau góljával 1-0-ra legyőzte Golissimót, míg a másik ágon a Szatmári Vörös Ördögök 8-1-re elgázolták a Fivéreket.
A harmadik hely a Golissimoé lett, miután 9-1-re kiütötték a Fivéreket, a fináléban pedig megismétlődött a döntetlen a Sentierri és a Szatmári Vörös Ördögök között: 1-1. A büntetők során viszont az „Ördögök” elvétették az első két lövésüket, a Sentierri viszont értékesítette azokat, végül pedig 2-1-re megnyerte a tizenegyes párbajt és a XXI. Partiumi Focikupát!

hirek/2022/november/botos-dani.jpg

A torna gólkirálya 11 találattal Botos Dániel volt a Golissimo csapatából.
„Ezúton is szeretném megköszönni minden résztvevőnek a remek hangulatot és a korrekt hozzáállást, a MIK önkénteseinek pedig a segítséget! Gratulálok a győzteseknek, de úgy érzem, mindenki nyert, aki ott volt. Remélem, jövőre ugyanitt találkozunk!” — mondta Muresán István főszervező.

hirek/2022/november/sentierri.jpg

A Partiumi Focikupa támogatója a Communitas Alapítvány és az RMDSZ, partnere pedig a Partiumi Labdarúgó Akadémia.

Hírszerkesztő  

 

Két év szünet után újra itt a Partiumi Focikupa!
A koronavírus-világjárvány két évre jégre tette a Partiumi Focikupát is, de idén visszatér kedvenc tornánk. Ne csinálj magadnak programot november 26-27-én, irány Pusztadaróc és az ottani sportterem!