×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Ismerjétek meg mihamarabb a tanítás örömét! — hangzott a köszöntés

2021.09.28 - 08:00
Megosztás:
Ismerjétek meg mihamarabb a tanítás örömét! — hangzott a köszöntés
Tegnap rendkívüli tanévnyitó ünnepséget tartottak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kara szatmárnémeti kihelyezett tagozatának székhelyén, évfolyamonként tartva meg az évnyitókat a tagozatvezető és az oktatók jelenlétében.

Az ünnepi eseményen a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kara szatmárnémeti kihelyezett tagozatának vezetője, dr. Szabó Thalmeiner Noémi, illetve az oktató pedagógusok egy része köszöntötte a hallgatókat. A 21 elsőévesnek dr. Szabó Thalmeiner Noémi köszöntőjében elmondta, hogy ez a huszonkettedik tanév a kihelyezett tagozaton, s a szatmárnémeti tanárok mellett kolozsvári pedagógusok is oktatni fogják majd őket az elkövetkező három év során.
„Szeretnénk, ha az elkövetkező három év alatt jól felkészült, gyerekközpontú, elhivatott, önmagukhoz is igényes pedagógusokat képeznénk, akik szakmájukat hivatásuknak is tekintik” — fogalmazott a tagozatvezető, aki elmondta, hogy az elmúlt évben indították be a Mentor programot, s mivel nagy sikere volt, idén is folytatják. Ez azt jelenti, hogy az elsőévesek mellé kirendelnek egy másod- vagy harmadéves hallgatót, akit nyugodtan lehet kérdezni az egyetemmel kapcsolatos dolgokról. Az egyetemen oktató pedagógusok közül a megnyitón részt vett Baranyai Tünde, aki az évfolyam vezetője is lesz, Stark Gabriella, Bogya Fischer Csilla, Kaitar Roxana, meghívott vendégként Bálint Kati pszichológus, illetve az intézmény titkárnője, Csáki Júlia. Köszöntőjében Szabó Thalmeiner Noémi arra is rávilágított, hogy a hallgatók gyakorlati felkészítőjét a mentorok segítik majd, akik gyakorló tanítónők, óvónők.
„Legyenek szép egyetemista éveitek, használjatok ki minden lehetőséget, hogy jól felkészült szakemberekként kerüljetek ki az egyetemről három év múlva” — mondta a tagozatvezető, aki rávilágított, hogy egyelőre jelenléti oktatásban kezdik el az egyetemi évet, hiszen a diákok és pedagógusok körében végzett felmérésből ez az igény rajzolódott ki, azonban ha valaki inkább online tanulna, arra is igyekeznek lehetőséget biztosítani. Egyelőre jelenléti oktatással indulnak, ám a járványügyi helyzet alakulásának függvényében alakul majd a szatmári kihelyezett tagozat oktatási stílusa. A másod- és harmadévesek képviselői is köszöntötték az elsőéveseket, akiket támogatásukról biztosítottak, s azt kívánták nekik, mihamarabb tapasztalják meg a tanítás örömét. Bálint Kati is köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, hogy idén is Mesebatyu képzést szerveznek majd, melynek az elmúlt félévben nagy sikere volt, még ha online is tartották meg a találkozókat. Erre a képzésre a hallgatók idén is jelentkezhetnek majd. Végezetül Szabó Thalmeiner Noémi arra buzdította az elsőéveseket, hogy használják ki a jelenléti oktatás adta lehetőségeket, ismerkedjenek egymással, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy életre szóló kapcsolatok alakulnak ki az egyetemi évek alatt.

Sógor Beáta

 

Új közlekedésrendészeti „munkatársak”
Távvezérelhető oszlopok helyettesítik a rendőröket és erősítik fel a behajtani tilos táblák hatályát. Az új központ körül szolgálnak az első, földbe küldhető forgalmi akadályok, de lesznek máshol is.
Faszerkezetes Mercedes a retroparádén
Nyolcvannál is több veteránautó-tulajdonos vett részt a szombati szatmárnémeti retroexpón. Délig voltak kint a főtéren a patinás járgányok, délután klubtalálkozóra vitték azokat Sándorhomokra.
Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Cookie