×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Iskolakezdési ajándékozás Mikolában

2021.09.25 - 18:14
Megosztás:
Iskolakezdési ajándékozás Mikolában
A mikolai Gellért Sándor Általános Iskola magyar előkészítő osztályába iratkozó gyermekek nagy örömmel vették át a Rákóczi Szövetség által biztosított iskolatáskákat.

A magyarországi Rákóczi Szövetség iskolaválasztási kampányával az év minden időszakában igyekszik tenni azért, hogy a családok magyar iskolát válasszanak gyermekeiknek. Ennek a kezdeményezésnek köszönhetően a mikolai közösség 20 gyermeke részesült a kiváló minőségű iskolatáskákban, melyek nagy segítséget jelentenek sok család számára, a gyerekek pedig nagy lelkesedéssel kezdték el kisiskolás életüket. Az átadást az idei előkészítő osztályosok tanítónénije, Orosz Zita vezette, aki egyben a Rákóczi Szövetség mikolai szervezetének elnöke. „Magyarságunk, az anyanyelven történő oktatás, hagyományaink őrzése, fenntartása szívügyem. Egész pályám során törekszem arra, hogy közösségünk gyermekei a legmagasabb fokon részesüljenek egy minőségi anyanyelvi oktatásban. Ehhez számos eszközt és segítséget biztosít a Rákóczi Szövetség, melynek ezúton is szeretnék köszönetet mondani” — mondta Orosz Zita.

Szimultán osztály: szükséges rossz?
A romániai diákok 10%-a szimultán osztályban tanul, ezek 92%-a pedig vidéken található, számol be az edupedu.ro a tanügyminisztériumtól kapott információkra alapozva. Szakemberek szerint a szimultán osztályok is segítenek az iskolaelhagyás visszaszorításában.
37 tanintézményben van  koronavírus-fertőzött gyerek
Érdekes jelenség kezd kialakulni az országban, ahol a koronavírus-fertőzéstől tartó szülők kérésére hivatkozva sorra zárnak be az iskolák, amelyeknek a jelenlegi szabályozás szerint elvileg csak akkor kellene áttérniük a távoktatásra, ha a közösségben megjelenik a fertőzés.
Megváltoztathatják az egykori iskolaépületek rendeltetését
Szatmár megyében is több olyan, korábban oktatási célokra használt ingatlan áll üresen, amelyek rendeltetését megváltoztathatják az önkormányzatok egy most elfogadott törvénytervezet értelmében.
Cookie